AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Οκτ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό

Φωτογραφίες: samosnews-world.blogspot.gr

Στην πλατεία Πυθαγόρα οργανώθηκε το πρωί της Κυριακής η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό, με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Σάμος SOS, με τη συμμετοχή πολιτών από όλο το νησί.


Την πανσαμιακή αυτή διαμαρτυρία χαιρέτισε και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος» Νότης Μαριάς.


Στο ψήφισμά της για τη σημερινή συγκέντρωση, η Κίνηση Πολιτών Σάμος SOS αναφέρει:

"Σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου πραγματοποιήσαμε Πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό μετά από κάλεσμα της ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS.

Θεωρούμε την Κυβέρνηση ως κύρια υπεύθυνη για τα προβλήματα του Σαμιακού Λαού εξ αιτίας της μεταναστευτικής κρίσης, και απαράδεκτες τις συμφωνίες της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εγκλωβίζουν χιλιάδες και καθιστούν το νησί μας αποθήκη ψυχών με κάκιστες συνθήκες διαβίωσης.
Έτσι μετατρέπουν την Σάμο σε μεταναστευτικό προορισμό αλλοιώνοντας βάναυσα τον τουριστικό χαρακτήρα και την πληθυσμιακή σύνθεση, επηρεάζοντας αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ταράσσοντας την κοινωνική ηρεμία βάλλοντας ενάντια στην κοινωνική συνοχή και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η πολιτική της ενσωμάτωσης των μεταναστών απειλεί την βιωσιμότητα της Σαμιακής κοινωνίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Την αποτελεσματική προστασία, επιτήρηση και φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την frontex και τον ελληνικό Στρατό, πρωταρχική πράξη αποτροπής και μείωσης των μεταναστευτικών ροών.

Την μεταφορά κατά προτεραιότητα των ευπαθών προσφυγικών ομάδων σε οργανωμένα κέντρα της ενδοχώρας, αναγκαία πράξη ανθρωπιστικής διάστασης εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.

Την αποσυμφόρηση του νησιού μας με άμεση μεταφορά του υπεράριθμου μεταναστευτικού πληθυσμού, σε δομές της ενδοχώρας, και ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής ασύλου εκεί , πράξη δίκαιης και αναλογικής κατανομής του μεταναστευτικού βάρους.

Την ενεργοποίηση των απελάσεων και των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία, πράξεις νόμιμες σύμφωνα με την συνθήκη ΕΕ-Τουρκίας, και εθνικής ευθύνης για το σταμάτημα της παράνομης μετανάστευσης στο άμεσο μέλλον.

Την άσκηση πίεσης προς τις Ευρωπαϊκές χώρες και επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ισχύσουν νέες συμφωνίες μετεγκαταστάσεων με αναλογική πληθυσμιακή κατανομή προσφύγων και μεταναστών, πράξη εθνικής ανάγκης ως χώρας ισότιμης με τα ευρωπαϊκά κράτη.

Την άμεση εποπτεία των ΜΚΟ και τον συνεχή έλεγχο του τρόπου λειτουργίας και χρηματοδότησής τους από τις ελληνικές υπηρεσίες και αρχές, πράξη αναντίρρητα επιβεβλημένη για την διαφάνεια.

Την πλήρη στελέχωση όλων των Υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας πράξη ουσίας για την κρατική υπόσταση και την προστασία της κοινωνίας μας.

Την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης στους μετανάστες, πράξη καταξίωσης της χώρας μας και ανάδειξης των αρετών φιλοξενίας και πολιτισμού μας.

Την ακύρωση κάθε ενέργειας και προγράμματος κατασκευής νέων δομών Hot spot και φυλακής παραβατικών στο νησί μας, πράξη αναγνώρισης των δικαίων αιτημάτων μας, για ένα νησί που δεν αντέχει άλλο.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αλλάξει άρδην την μεταναστευτική της πολιτική.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέσεις καθαρές. Να πιέσουν και να επιβάλουν στην ελληνική Κυβέρνηση, την αλλαγή της μεταναστευτικής της πολιτικής.

Να παραμερίσουν τις επιμέρους διαφωνίες τους ,και να συμβάλουν στην συγκρότηση Εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης τώρα και στο μέλλον για χάρη του εθνικού συμφέροντος.

Να εκπονήσουν διακομματικά σχέδια στη βουλή για ανάκαμψη και ανασυγκρότηση των πληγέντων νησιών της παραμεθορίου.

Αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας είναι η Σάμος να αποτελεί γέφυρα και όχι φυλακή για τους μετανάστες. Το μόνο που δεχόμαστε ως άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής είναι η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ-ΠΡΟΩΘΗΣΗ".

Στο μεταξύ, σε επιστολή της προς τους ευρωπαίους αστυνομικούς της Frontex στη Σάμο η Κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS, αναφέρει τα εξής:

"Ευρωπαίοι αστυνομικοί της Frontex που υπηρετείτε στη Σάμο, η κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θέλει να απευθυνθεί σε σας, και να σας πει τα ακόλουθα:

Εμείς οι έλληνες έχουμε ευθύνες για πολλά λάθη που κάναμε, και τα πληρώνουμε. Όμως για την ανεύθυνη, επιθετική, αποικιοκρατική πολιτική πολλών ευρωπαϊκών χωρών που εκπροσωπείτε, και που διέλυσαν τη μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, μαζί με τους συμμάχους τους, δεν έχουμε καμία ευθύνη. Επομένως δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να πληρώσουμε τα εγκληματικά λάθη άλλων.
Εξαθλιωμένοι πανικόβλητοι άνθρωποι, σχηματίζοντας ατέλειωτες ουρές μας κατακλύζουν, πιστεύοντας στις ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνήσεών σας για βοήθεια. Φτηνά εργατικά χέρια ήθελαν για τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων σας. Και όταν τα είχαν, έκλεισαν τα σύνορα με την Ελλάδα, και η δική μας υποταγμένη Κυβέρνηση ύψωσε τα δικά της με τα νησιά ,οδηγώντας μας σε αδιανόητες επικίνδυνες καταστάσεις, που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μας συμβούν.

Ευρωπαίοι αστυνομικοί της Frontex, γνωρίζουμε ότι εκτελείτε εντολές, γνωρίζουμε ότι είστε μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειές σας, ότι αντιμετωπίζετε δύσκολες στιγμές και καταστάσεις, αλλά είστε εδώ και πληρώνεστε για να φυλάτε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά. Και σε αυτό έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ. Σε όλους μας έχει γίνει πεποίθηση ότι παίζετε τον ρόλο του ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ και όχι του ΦΥΛΑΚΑ. Φτηνές δικαιολογίες για τις δήθεν δυσκολίες στην θάλασσα για έγκαιρο εντοπισμό των φουσκωτών, μας εξοργίζουν, όταν ξέρουμε ότι οι δορυφόροι των χωρών σας μπορούν να διαβάζουν εφημερίδα στη γή και σε πραγματικό χρόνο. Είναι θέμα θέλησης και όχι δυνατότητας. Αν δεν θέλουν, ας αφεθούν τότε ελεύθεροι οι έλληνες λιμενικοί, που για χρόνια θυσιάζουν ακόμα και την προσωπική τους ζωή, για να προστατεύσουν την πατρίδα τους, όπως απέδειξαν στο παρελθόν ότι μπορούν να κάνουν, χωρίς ποτέ να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Αλοίμονο αν η Ευρώπη δεν μπορεί να αντισταθεί σε μαφιόζικα κράτη, και σε εγκληματικές συμμορίες δουλεμπόρων που προσπαθούν να την αλώσουν.

Ευρωπαίοι αστυνομικοί της FRONTEX, διαμηνύστε στις κυβερνήσεις σας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διορθώσουν τα τραγικά λάθη τους, προστατεύοντας ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τα ελληνικά-ευρωπαϊκά σύνορα, και τις μικρές ευαίσθητες νησιώτικες κοινωνίες, που δεν έχουν καμία δυνατότητα ενσωμάτωσης τόσο διαφορετικών πολυπληθών πολιτισμών, πριν είναι πολύ αργά για όλους μας, διότι η συμπεριφορά τους αυτή σύντομα θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που όλοι απευχόμαστε".

Φωτογραφίες: samosnews-world.blogspot.gr