AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Οκτ 2017

Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σάμου


Οκτώ άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών συνελήφθησαν την Τρίτη στον αερολιμένα της Σάμου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου.

Πρόκειται για επτά αλλοδαπούς (3 άνδρες και 4 γυναίκες), ηλικίας από 18 έως 35 ετών και μία 65χρονη Ελληνίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, τέσσερις από τους οποίους συνόδευαν και τέσσερα ανήλικα παιδιά τους,  προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη Αυστρίας, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, διαβατήρια και δελτία ταυτότητας βουλγαρικών Αρχών, τα οποία όπως εξακριβώθηκε, ήταν είτε πλαστά είτε κλεμμένα.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε, ότι η 65χρονη είχε προμηθεύσει στους παραπάνω αλλοδαπούς κάρτες επιβίβασης για τη συγκεκριμένη πτήση οι οποίες είχαν εκδοθεί με τη χρήση των προαναφερόμενων ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν τα παραπάνω ταξιδιωτικά έγγραφά και οι αεροπορικές κάρτες επιβίβασης, καθώς επίσης ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή της 65χρονης.  

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.