AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιαν 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η πίτα της Αδελφότητας Σαμίων Αττικής!

Φωτογραφίες: Θάνος Γεωργίου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το πρωί της Κυριακής η Αδελφότητα Σαμίων Αττικής, στο Δουρίδειο Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση έδωσαν,  μεταξύ άλλων, το παρών ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο αρεοπαγίτης ε.τ.-τέως γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος, καθώς και οι πρόεδροι των συλλόγων Καρλοβασίων, Μαραθοκαμπιτών, Παγώνδα, Σπαθαραίων, Καστανιάς, Μυτιληνιών και της Πανικαριακής Αδελφότητας.

Στις ομιλίες τους, ο Μητροπολίτης και ο δήμαρχος έστειλαν μήνυμα ενότητας, σύμπνοιας, ομοψυχίας και κοινής προσπάθειας των απανταχού Σαμιωτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες προκλήσεις που αυτή την εποχή έχει απέναντί της η Σάμος. Όπως είπαν, η ευρύτερη και καλύτερη προβολής της πλούσιας ιστορικής, πολιτιστικής και μουσικής παράδοσης και της ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς της Σάμου είναι ο στόχος όλων των προσπαθειών που εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Αγγελόπουλος, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο της Αδελφότητας Σαμίων Κώστα Αγγελή, το μουσικό συγκρότημα και τους συντελεστές του χορευτικού, τόνισε: "Οι σαμιακοί σύλλογοι τού σήμερα που δρουν εκτός Σάμου αποτελούν κυψέλες δημιουργικότητας, τήρησης και σεβασμού των παραδόσεων και παράλληλα συντηρούν ζωντανά και προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τα έθιμα του νησιού. Ιδιαίτερα με την καλλιέργεια και διάδοση της σημαντικής μουσικής παράδοσης της Σάμου, οι σύλλογοι ενισχύουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν του νησιού και συμβάλλουν στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, που έχει δοκιμαστεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, αλλά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα".

Ο δήμαρχος έκανε, επίσης, αναφορά, στα σημαντικά έργα που ολοκληρώθηκαν ως τώρα στη Σάμο, σε όσα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και σε άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα, αλλά και σε όσα σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον.

"Στόχος όλων μας είναι και πρέπει να είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνχοής και η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου σε εποχές κρίσιμες και δύσκολες για όλους και πολύ περισσότερο για τους ακρίτες της Σάμου και των υπολοίπων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου" σημείωσε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση!


 

 
























Ευχαριστούμε θερμά τον φωτογράφο κ. Θάνο Γεωργίου για την παραχώρηση των φωτογραφιών του αυτών προς δημοσίευση από το My Samos Blog!