AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2018

Η κοπή πίτας της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου


Η εκδήλωση της κοπής της πίτας του 2018 της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε παραλιακό καφενείο της πόλης Σάμου.


Έγινε ο απολογισμός δράσης του 2017, ο οποίος είχε να παρουσιάσει παρεμβάσεις και εκδηλώσεις όπως:

- H συμμετοχή της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου στην θεματική εβδομάδα που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα Γυμνάσια με γενικό θέμα «Σώμα και Ταυτότητα» και ειδικό από την Προοδευτική Κίνηση «Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών». 

- Η ομιλία στην εκδήλωση της 8ης Μαρτίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννη Μισιρλή, "Το φαινόμενο του εθισμού και οι επιπτώσεις της χρήσης του Διαδικτύου στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και στην μετέπειτα γνωστική τους ικανότητα", μια ομιλία που έγινε και στα γυμνάσια σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Δύο ομιλίες με αφορμή την ημέρα της «Μητέρας», στην εκδήλωση του Δήμου «Η Γυναίκα της εποχής της Οικονομικής Κρίσης», και «Η Μητρότητα μέσα από την πάλη της ισοτιμίας των γυναικών» στην εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας.

- Εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με Σαμιώτικα παραμύθια και παιχνίδια σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η Ομόνοια».

- Συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου και της Πανσαμιακής Επιτροπής για την ειρήνη, όπως για την παιδεία, τα μνημόνια, την αύξηση του Φ.Π.Α.

Ακολούθησε συζήτηση, κι έτσι ο πρώτος μικρός προτεινόμενος προγραμματισμός δράσης του 2018 εμπλουτίστηκε με νέες και πρωτότυπες ιδέες από τα μέλη που παρευρέθηκαν.


Στην εκδήλωση επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή η ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα της Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Μαραθοκάμπου, για το θέμα της απομάκρυνσης της γιατρού:

"H Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, παραβρέθηκε στις κινητοποιήσεις της ομάδας ΟΓΕ Μαραθοκάμπου, όπως και της Λαϊκής Επιτροπής, για το θέμα της απομάκρυνσης της Γιατρού από το χωριό.

Σήμερα 21-1-2018 στην εκδήλωση «Απολογισμού και Προγραμματισμού δράσης της, αλλά κοπή της Πίτας του2018», τα παρευρισκόμενα μέλη της, για άλλη μια φορά, απαιτούν μαζί τους,


  • Να παραμείνει η μόνιμη ιατρός στο Π.Ι. ώστε αυτό να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών όπως μέχρι σήμερα.
  • Να στελεχωθεί πλήρως το Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο. 
  • Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
  • Άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών."