AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιαν 2018

Έργα αναμόρφωσης της πλατείας Πυθαγόρα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο


Η αναμόρφωση της πλατείας Πυθαγόρα, κεντρικής πλατείας της πόλης της Σάμου, αποφασίστηκε τη Δευτέρα από το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, καθώς το θέμα ψηφίστηκε θετικά από την πλειοψηφία.

Το έργο, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Βόρειο Αιγαίο", με προϋπολογισμό ύψους 172.000 ευρώ, παρουσιάστηκε από τη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας και αφορά στον φωτισμό της πλατείας και τη φύτευση δέντρων στη θέση των κατεστραμμένων φοινίκων.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτιστικών σε ύψος όμοιο με αυτών της παραλιακής, αλλαγή θέσης των υπαρχόντων φωτιστικών κι εγκατάσταση σειράς φωτιστικών στον πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Επιπλέον, θα φυτευτούν τρία μεγάλα δέντρα στα σημεία των κατεστραμμένων φοινίκων.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, "οι παραπάνω ενέργειες, οι οποίες εστιάζουν στα βασικά προβλήματα της πλατείας, θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τον φωτισμό της, ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν ελλιπής. Επίσης, το «πράσινο» στοιχείο θα αποκαταστήσει την εικόνα της πλατείας.

Η ολοκλήρωση του έργου θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της ιστορικότητας της πλατείας, που πρωταγωνίστησε ως χώρος σε πολλά και ανεξίτηλα στη μνήμη γεγονότα πολύτιμης αξίας" καταλήγει ο τοπικός δήμος.