AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Νοε 2018

Έκτακτο δρομολόγιο του "Νήσος Σάμος" από Βαθύ προς Πειραιά στις 30/11


Απευθείας για Πειραιά αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής από το Βαθύ της Σάμου το εκτάκτως δρομολογημένο πλοίο "Νήσος Σάμος" της Hellenic Seaways.

Το πλοίο σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία θα φτάσει στον Πειραιά στις 02:45 π.μ. του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου.

Το ΚΚΕ αναφέρει πώς το "Νήσος Σάμος" εκτέλεσε το έκτακτο δρομολόγιο της Παρασκευής προς Πειραιά μετά από παρέμβαση του βουλευτή του κόμματος, Σταύρου Τάσσου.

Δείτε τι αναφέρει αναλυτικά το Κ.Κ.Ε:

"Μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου στον υπουργό Ναυτιλίας, δρομολογήθηκε έκτακτα το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ που θα αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή (30-11) το απόγευμα, από Σάμο κατευθείαν για Πειραιά.

Η παρέμβαση του ΚΚΕ έγινε γιατί η HELLENIC SEAWAYS με αφορμή το απαγορευτικό απόπλου, είχε ανακοινώσει την συγχώνευση του δρομολογίου της Πέμπτης που εκκρεμεί, με αυτό της Κυριακής. Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες εκατοντάδων επιβατών που είχαν έρθει στη Σάμο για την ορκωμοσία των στρατευμένων παιδιών τους και είχαν βγάλει εισιτήρια αναχώρησης για την Πέμπτη. Με την απόφαση συγχώνευσης των δρομολογίων πέρα από την ταλαιπωρία ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν 3 επιπλέον διανυκτερεύσεις.

Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ που πρόσφατα είχε αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα των συγκοινωνιών μέσα από καμπάνια σε όλο το νησί η οποία κορυφώθηκε με κεντρική συγκέντρωση-συζήτηση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, καλεί το λαό του νησιού να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για κοινωνικοποιημένα Μέσα Μεταφοράς στην υπηρεσία του λαού, στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Για την δημιουργία Ενιαίου Αποκλειστικά Δημόσιου Οργανισμού συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών. "

Είχε προηγηθεί η εξής καταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Η εφοπλιστική ασυδοσία ταλαιπωρεί ακόμη μια φορά τη Σάμο. 

Πάνω από 500 επιβάτες με εισιτήριο για Πειραιά είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, γιατί η HELLENIC SEA WΑYS αποφάσισε να συγχωνεύσει δύο δρομολόγια σε ένα που θα γίνει την Κυριακή 2/12, προφανώς  για να κερδίσει σε καύσιμα , σε βάρος των επιβατών που θα ταλαιπωρηθούν

Με αφορμή το απαγορευτικό λόγω καιρικών συνθηκών και την καθυστέρηση των δρομολογίων, ακύρωσε το δρομολόγιο (29/11) του ΜΥΚΟΝΟΣ προς Πειραιά  και το μεταθέτει για την Κυριακή (2/12).

Το πλοίο που βρισκόταν δεμένο λόγω απαγορευτικού στη Καβάλα, θα έρθει στη Σάμο σήμερα Παρασκευή (30/11) βράδυ και αντί να ταξιδέψει με μια μέρα καθυστέρηση για Πειραιά, θα ξαναφύγει για Καβάλα και θα κάνει το δρομολόγιο για Πειραιά την Κυριακή.

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα , στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονται  δεκάδες οικογένειες που είχαν έρθει στη Σάμο για την ορκωμοσία των παιδιών τους, νεοσύλλεκτων στρατιωτών και οι οποίοι είχαν κλείσει εισιτήρια για το δρομολόγιο της Πέμπτης. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, οι φαντάροι χάνουν μέρες από την άδειά τους γιατί η εταιρεία θέλει να κερδίσει τα καύσιμα ενός δρομολογίου και την επιδότηση του δρομολογίου για Καβάλα.

Αποκαλύπτεται ακόμη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος που λέγεται ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 
Τα νησιά  βρίσκονται στο έλεος των εφοπλιστών και της ασυδοσίας  που απολαμβάνουν από την πολιτική της Ε.Ε , της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων με την απελευθέρωση των συγκοινωνιών.

Καλούμε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να επιβάλλει την εκτέλεση του δρομολογίου της Παρασκευής προς Πειραιά. Καλούμε τη δημοτική αρχή, όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, όλους τους φορείς να πάρουν θέση

Οι νησιώτες έχουμε δικαίωμα και διεκδικούμε την  απρόσκοπτη καθημερινή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ των νησιών μας  με σύγχρονα και ασφαλή πλοία και φτηνά εισιτήρια. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ"

Εν τω μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με επιστολή του προς τον υπουργό ναυτιλίας είχε διαμαρτυρηθεί λίγες ώρες νωρίτερα για την απόφαση της Hellenic Seaways να μην δρομολογήσει το "Νήσος Μύκονος" την Παρασκευή προς Πειραιά και έτσι το πλοίο αυτό να επιστρέψει το Σάββατο 1/12 από Σάμο στην Καβάλα. Το Ε.Κ.Σ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού για να δρομολογηθεί το πλοίο προς τον Πειραιά.

Δείτε την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Σάμου προς τον υπουργό ναυτιλίας:

"Κύριε υπουργέ,

Το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ το οποίο ήταν «δεμένο» στην Καβάλα λόγω καιρού και το οποίο θα αποπλεύσει στις 15.00΄ με καταληκτικό προορισμό τη Σάμο, δεν θα εκτελέσει την συνέχεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς Πειραιά, αλλά θα αναχωρήσει εκ νέου από Σάμο με προορισμό την Καβάλα.
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους ματαίωσης του προγραμματισμένου δρομολογίου (αν και πιθανολογούμε ότι γίνεται λόγω της επιδοτούμενης γραμμής), αλλά οι λόγοι αυτοί αναδεικνύουν το τι γίνεται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες όταν οι εφοπλιστές λειτουργούν ανεξέλεγκτα και όταν το συμφέρον και η διαφύλαξη των κερδών τους γίνεται νόμος του κράτους.
Την περίοδο αυτή γίνονται μετακινήσεις νέων στρατιωτών στις μονάδες τους εκτός Σάμου, όπως επίσης υπάρχει και αναγκαστική παραμονή πολλών γονέων στο Καρλόβασι-Σάμου οι οποίοι ήρθαν να παρακολουθήσουν την αποφοίτηση και την ορκωμοσία των παιδιών τους. Δεδομένου ότι οι ακτοπλοϊκές μας ανάγκες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με τα τρία δρομολόγια την βδομάδα και σε συνδυασμό με τους κατοίκους και τα εμπορεύματα που πρέπει να μετακινηθούν προς άλλα νησιά και Πειραιά δημιουργείται μία εκρηκτική κατάσταση με πολλά προβλήματα και οικονομικό κόστος με την ματαίωση του δρομολογίου, καθώς για πολλές μέρες δεν θα υπάρχει δρομολόγιο (επόμενο δρομολόγιο την Κυριακή).
Ζητάμε να μην ματαιωθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο και να πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα προς Πειραιά."