AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Νοε 2018

Επιπλέον 6.000.000 ευρώ για έργα πολιτισμού στη Σάμο και νησιά Β. Αιγαίου


Η  περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε δύο προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων έργων που αφορούν μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και πολιτιστικά δίκτυα στη Σάμο και τα άλλα νησιά της Περιφέρειας. 

Ο προϋπολογισμός της πρώτης από τις δύο προσκλήσεις ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ και αφορά και τη Σάμο, ενώ η δεύτερη πρόσκληση έχει προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ και αφορά τα μικρότερα νησιά της περιφέρειας.

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προτάσεων για έργα στη Σάμο είναι η 1η Φεβρουαρίου 2019.

Δικαιούχος και των δύο προσκλήσεων είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στόχος είναι η ενίσχυση υποδομών και έργων τόσο για τα κάστρα των νησιών, όσο και εκείνων που συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος της Σάμου και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

"Οι δύο αυτές προσκλήσεις που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ, δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν και άλλα έργα πολιτισμού στα νησιά μας με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. 

Τα έργα αυτά αναμφισβήτητα θα αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών και τουριστών, συμβάλλοντας στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων και το εισόδημά τους".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com