AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2018

Η παρουσίαση της Νομαδικής Βιβλιοθήκης στο Καρλόβασι


Η παρουσίαση της "Νομαδικής Βιβλιοθήκης"* στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι Σάμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τα μέλη του Med Photo, Δημήτρη Κεχρή και Ελένη Παγκαλιά.

Τα μέλη του MedPhoto Festival ξενάγησαν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο των εικόνων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, την Πολυτεχνική Σχολή και τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα "Φωτόνησος".

Η συλλογή των φωτογραφικών άλμπουμ της Νομαδικής Βιβλιοθήκης θα φιλοξενείται στο Χατζηγιάννειο κτίριο στο Καρλόβασι μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και είναι ανοιχτή σε όλους.

Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα της "Νομαδικής Βιβλιοθήκης" το Σάββατο στο Καρλόβασι:





* Τι είναι η Νομαδική Βιβλιοθήκη

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη είναι μια πολύ σημαντική δράση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhoto Festival), κατά την οποία μια ολοένα και αυξανόμενη συλλογή φωτογραφικών βιβλίων ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παραμένει σε κάθε τόπο τέσσερις μήνες, ώστε άνθρωποι, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και συλλογικότητες εκτός Αθήνας να μπορούν να έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα της Φωτογραφίας.

Βασικός στόχος του MedPhoto Festival είναι η ανάδειξη του φωτογραφικού βιβλίου ως αυτόνομου έργου και η σύνδεση της φωτογραφίας με αυτό ως πλαίσιο παρατήρησής της.

Η συλλογή αποτελείται μέχρι τώρα από 100 βιβλία: κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων, καθώς και τάσεων στον χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο. Βιβλία που προέρχονται είτε από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οργανισμούς, είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com