AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Νοε 2018

Τροπολογίες ΝΔ και ΚΚΕ για παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά


Τροπολογία για την παράταση του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα πέντε νησιά του Αιγαίου που σηκώνουν το κύριο βάρος του μεταναστευτικού κατέθεσε την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας ότι «οι αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού προβλήματος στην τοπική οικονομία και τον τουρισμό των πέντε νησιών του Αιγαίου δεν έχουν αμβλυνθεί στο ελάχιστο». Ανάλογη τροπολογία κατέθεσε και το ΚΚΕ.

«Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τη Ν.Δ. είναι απολύτως επιβεβλημένη για την οικονομική επιβίωσή τους», αναφέρει η Ν.Δ.

Με την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ. προτείνεται, συγκεκριμένα, η παράταση ισχύος του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. κατά 30% στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, μέχρι και τις 31/12/2019.

Δείτε την αναλυτική τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία:


Η τροπολογία του ΚΚΕ για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Επαναφορά των διατάξεων για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, Τάσσος Σταύρος, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σάκης Βαρδαλής, οι οποίοι κατέθεσαν την τροπολογία, «με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο - αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών».

Επισημαίνουν, δε, ότι η προσωρινή διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά μέχρι τις 31/12/2018, και με πρόφαση το προσφυγικό, είναι μία ενέργεια νομιμοποίησης των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της Ε.Ε., που μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com