AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Μαρ 2019

Στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι γονείς των μαθητών

 
Mε κύριο αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στο ΚΥΤ Σάμου και γενικότερα της δημόσιας υγείας λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε αυτό, 13 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγών και Δημοτικών Σχολείων του νησιού παρέδωσαν την Πέμπτη ψήφισμα στην προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλεξία Εμμανουηλίδου.

Από νωρίς το πρωί γονείς συγκεντρώθηκαν με πανό στην είσοδο του κτηρίου των γραφείων της Υπηρεσίας, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία της Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) μέσα στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, καθώς, όπως λένε, τα παιδιά αυτά προέρχονται από χώρους που δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.

Το ψήφισμα παρέδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος, Σταματία Θωμασούλη.
 
Επικράτησε ένταση όταν η κ. Εμμανουηλίδου δήλωσε ότι η φοίτηση των συγκεκριμένων παιδιών προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.
 
Από την πλευρά τους οι γονείς ανέφεραν ότι υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει τη λειτουργία ΔΥΕΠ εντός του ΚΥΤ, αλλά δεν τηρείται κι άδικα στοχοποιούνται, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο έχει δεχτεί και στο παρελθόν μετανάστες χωρίς να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.
 
Παράλληλα, ζήτησαν απαντήσεις και για θέματα που αφορούν στη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, την έλλειψη πυρασφάλειας και ελέγχου στατικότατος, την ανάγκη να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας κ.ά, ενώ έλαβαν την απάντηση ότι για όλα αυτά υπεύθυνες είναι άλλες υπηρεσίες και όχι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Τέλος, οι γονείς δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν στις γενικές συνελεύσεις τους όσα ειπώθηκαν και θα αποφασίσουν για την περεταίρω στάση τους. Ωστόσο, απ' ό,τι διαφάνηκε οι γονείς δεν είναι διατεθειμένοι να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αν δεν λάβουν όλες εκείνες τις απαντήσεις και δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος είχαν αποφασίσει στην πρόσφατη έκτακτη συνέλευσή τους να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα από την Τρίτη 5 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Κείμενο-φωτογραφία: voreioaigaio.ert.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com