AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιουν 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα εγκαίνια στην Ιερά Μονή Αγία Ζώνης


Με την δέουσα λαμπρότητα και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Θυσιαστηρίου του Καθολικού της πλήρως ανακαινισμένης Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης στη Βλαμαρή Σάμου, η οποία κτίστηκε το 1695.

Πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ευσέβιος απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία του όλου έργου ανακαίνισης της Ιεράς Μονής, από την έναρξη της προσπάθειας το 1997 έως και σήμερα, ευχαριστώντας μάλιστα ονομαστικά όσους συνέβαλαν τα μέγιστα προς την επίτευξή του.

Στην ίδια τελετή αναγόρευσε τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο Πέτρου σε Προηγούμενο της Ιεράς Μονής, χειροθέτησε τον ιερομόναχο π. Νικηφόρο Γερογλή σε Σύγκελλο και απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον θεολόγο Ιερομόναχο π. Αμφιλόχιο Φλεβάρη, προς τον οποίον απεύθυνε πατρικές παραινέσεις και νουθεσίες, εφόσον θα εγκαταβιοί πλέον στην Ιερά Μονή, αναλαμβάνοντας την διοίκηση και την φροντίδα της.

Ο Σεβασμιότατος προέτρεψε τους πιστούς να αντλούν χάρη από την Θεομητορική μάνδρα της Αγίας Ζώνης στηρίζοντας με την αγάπη και την προσευχή τους τη συνέχιση της ιστορικής της πορείας και τους διένειμε ως ενθύμιο των εγκαινίων ένα φυλλάδιο που ερμηνεύει όλα όσα τελέσθηκαν, όπως και την εικόνα της Αγίας Ζώνης και κηρομαστίχη προς ευλογία και αγιασμό τους.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης στη Βλαμαρή της Σάμου: