AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιουν 2013

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρατζαίων


Την αναβίωση του εθίμου του Άι Γιάννη του Κλήδονα πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρατζαίων. Παράλληλα, ο σύλλογος οργάνωσε πρόσφατα και εκδρομή με λεωφορείο για τα μέλη και τους φίλους του.

Την Κυριακή 23/6 το έθιμο του "Κλήδονα" αναβίωσε από τα παιδιά του χωριού, ενώ παράλληλα δόθηκε χορευτική παράσταση από την ομάδα Ελληνικών Βραδιών, με επικεφαλής την Όλγα Γοργούλη. Άναψαν οι "αφανοί" και στη συνέχεια ξεκίνησε ο χορός και το γλέντι με εξαμελή ορχήστρα με λυράρη, σε ένα ποικίλο πρόγραμμα απ' όλη την Ελλάδα, με λαϊκά, δημοτικά και ποντιακά ακούσματα.







Πολύς κόσμος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία - κυρίως νεολαία - ενώ το γλέντι κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μια εβδομάδα νωρίτερα ο Σύλλογος πραγματοποίησε εκδρομή με λεωφορείο, με πρώτο σταθμό το μοναστήρι της Αγίας Ζώνης, στη συνέχεια επίσκεψη στους Βουρλιώτες για φαγητό και στο τέλος Κοκκάρι για καφέ.





Η επόμενη εκδήλωση στους Μαυρατζαίους θα γίνει το Σαββάτο 20 Ιουλίου. Θα διοργανωθεί από την Εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας "Άγιος Γεώργιος" του χωριού και τα έσοδα θα διατεθούν για λειτουργικούς σκοπούς της Εκκλησίας.