AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Ιουν 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εκδρομή του "Ευπαλίνου" στα παραθαλάσσια σπήλαια


Εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς αντίκρισαν τα μέλη και οι φίλοι του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου "Ο Ευπαλίνος" που συμμετείχαν στη χθεσινή εκδρομή του Συλλόγου στα παραθαλάσσια σπήλαια της περιοχής του Μαραθοκάμπου, κοντά στην παραλία της Ψιλής Άμμου.

Η Σάμος, εκτός από τα 80 περίπου καταγεγραμμένα φυσικά σπήλαια, τα 45 τεχνητά σπήλαια, στοές και αρχαία υπόγεια λατομεία, διαθέτει και πάρα πολλά ενάλια σπήλαια. Οι εκδρομείς της Κυριακής είχαν την εμπειρία να γνωρίσουν δυο από αυτά στην περιοχή του Μαραθοκάμπου. Το πρώτο αποτελείται από δύο αίθουσες με τη θάλασσα να εισέρχεται κάτω από το βράχο, δημιουργώντας έτσι μια εσωτερική παραλία. 

Στο δεύτερο η θάλασσα έχει καταφέρει να διαβρώσει και να μεταμορφώσει μια αρκετά μεγάλη περιοχή δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλαιο-στοές, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν αδιάβρωτα σημεία, σαν φυσικές κολώνες που  στηρίζουν την ιδιόμορφη οροφή της.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εκδρομή:














Τις πολύ όμορφες φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν στη σελίδα Facebook του Συλλόγου "Ο Ευπαλίνος", τράβηξαν η Μένη Τσουκαλά, ο Θανάσης Μποζόνας και ο Στέλιος Σταμούλος.