AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Ιουν 2013

Διοίκηση Ε.Κ.Α.Β.: "Aνταλλάξτε την άδειά σας με εργασία και στη Σάμο!"

 

Να ανταλλάξουν την καλοκαιρινή τους άδεια με εργασία στη Σάμο ή άλλους προορισμούς, με δωρεάν διαμονή και αυξημένες αποδοχές λόγω των «εκτός έδρας» προσπαθεί να δελεάσει εδώ και ένα περίπου μήνα η διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. τους διασώστες που είναι πληρώματα ασθενοφόρων.

Υπάρχει ανταπόκριση, κυρίως από... εργένηδες. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Τα τελευταία τέσσερα καλοκαίρια το Ε.Κ.Α.Β. προβαίνει κάθε χρόνο σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής περιόδου σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου ούτως ή άλλως οι ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρου είναι τεράστιες. Η άδεια δεν χάνεται. Απλώς μεταφέρεται για το φθινόπωρο-χειμώνα.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη νησιωτική Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Κ.Α.Β., Χρήστος Αγγελίδης. «Οι σχεδιαζόμενες από το 2012 προσλήψεις 200 διασωστών για το Ε.Κ.Α.Β. “έχουν παγώσει”, οπότε κι εφέτος, οι ανάγκες θα καλυφθούν με την πρόσκληση ενδιαφέροντος της διοίκησης».

Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελίδης, «υπάρχουν νομοί όπως π.χ. ο Νομός Σάμου που έχουν μόνο ένα ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για να καλύψουν τα έκτακτα περιστατικά». Σε όλη τη χώρα, πλην Αθήνας, το Ε.Κ.Α.Β. διαθέτει 2.000 διασώστες, ενώ 852 είναι οι εργαζόμενοι ως πληρώματα ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. «Η πρότασή μας είναι να ενταχθούν όλα τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ και τα πληρώματά τους, υπό το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μπορεί να υπάρξει σωστή κατανομή και συντονισμός τους», σημειώνει ο ίδιος.

Πηγή: Άρθρο της Πέννυς Μπουλουτζά στην Καθημερινή της Κυριακής