AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Ιουν 2013

Συμμετοχή των πολιτών στη δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στη Σάμο


Να προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν ή ακόμα και καινούρια φάρμακα καλεί τους πολίτες της Σάμου η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου.

Οι συσκευασίες των χρησιμοποιημένων φαρμάκων μπορούν να είναι ανοιγμένες, αλλά τα φάρμακα που περιέχουν να μην είναι ληγμένα.

Η Ομάδα αναφέρει τους λόγους που την ώθησαν στο να ιδρύσει Κοινωνικό Φαρμακείο στη Σάμο:

"Στην αδυναμία των συμπολιτών μας, να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά λόγω της  οικονομικής κρίσης,  όπως να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, απαντούμε με:

Aλληλεγγύη, Aντίσταση, Αυτοοργάνωση.

Η προσπάθειά μας να οργανώσουμε  Κοινωνικό Φαρμακείο στη Σάμο, σκοπό έχει την διευκόλυνση και υποστήριξη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε τις κρατικές δομές υγείας.

Δεν πρόκειται για … φιλανθρωπία, αλλά για αντίσταση στον ατομικισμό, τον ωχαδερφισμό, την αποξένωση, την υποβάθμιση της  ζωής και των αξιών μας.

Κίνητρο μας, το όνειρο για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις στην υγεία, και στην περίθαλψη των κοινωνικών ομάδων που έχουν πραγματικές ανάγκες".


Υπεύθυνες επικοινωνίας της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου στη Σάμο είναι η Ευαγγελία Καραγεωργίου τηλέφωνο 6977692166 και η Ελένη Γρηγοριάδου - Σκούτα, τηλέφωνο 6972839482.