AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Δεκ 2013

Αρχαιοπρεπής θεία Λειτουργία την Κυριακή 22/12 στη Μητρόπολη Σάμου

 

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσεβίου, θα τελεστεί και φέτος η αρχαιοπρεπής θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου  του Αδελφοθέου, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην πόλη της Σάμου.

Η συγκεκριμένη θεία Λειτουργία διαμορφώθηκε στα Ιεροσόλυμα στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Η διάταξη του λειτουργικού Κειμένου της παλαιοχριστιανικής αυτής Αγίας Αναφοράς μαρτυρεί τον Αποστολικό πυρήνα της, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο και οι Άγιοι Απόστολοι ιερουργούσαν και παρέδωσαν.

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, παρά το γεγονός ότι συντέθηκε στα Ιεροσόλυμα, γράφτηκε εξ αρχής στην Ελληνική γλώσσα. Πήρε το όνομα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου επειδή εκείνος υπήρξε κατά την παράδοση πρώτος Επίσκοπος Ιεροσολύμων, αλλά και για να διακρίνεται με ευχέρεια από τις άλλες δύο γνωστές θείες Λειτουργίες του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των οποίων προηγείται και βάσει της οποίας κι εκείνες γράφτηκαν.