AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Δεκ 2013

Αλλοδαπή αγνοείται στον Άγιο Ισίδωρο Σάμου

 

Επιχείρηση εντοπισμού σε ξηρά και θάλασσα βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στην περιοχή Αγίου Ισιδώρου Σάμου προκειμένου να βρεθεί μια αλλοδαπή που χάθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα πλωτό περιπολικό και δύο οχήματα του Λιμενικού Σώματος, με τη συνεισφορά εθελοντών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η αγνοούμενη πρόκειται για λαθρομετανάστρια.

Εν τω μεταξύ ο εκπαιδευτής του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναφέρει ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής και ενώ μέλη του Παραρτήματος συμμετείχαν σε άσκηση ορεινής διάσωσης στο ορειβατικό πεδίο Ποτάμι, κλήθηκαν κατ' αρχήν από το Λιμεναρχείο Σάμου και στη συνέχεια από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ (Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης), για συνδρομή σε επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών στην βραχώδη απόκρημνη περιοχή του Αγίου Ισίδωρου.

Με την πολύτιμη βοήθεια του Σαράντου Μαυρομμάτη, έσπευσαν άμεσα στη περιοχή και κατάφεραν σε σύντομο χρόνο να απεγκλωβίσουν πέντε λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί πάνω στα βράχια, με έναν από αυτούς τραυματισμένο. Η πληροφορία για ύπαρξη μιας ακόμη αγνοούμενης γυναίκας ερευνάται και αξιοποιείται από τις αρχές.