AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Αυγ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το γλέντησαν στους Μυτιληνιούς Σάμου!

Φωτογραφία: Νίκος Φτηνογιάννης

Την τιμητική τους είχαν οι Μυτιληνιοί Σάμου το διήμερο 14-15 Αυγούστου, εκεί όπου  πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι της Παναγίας. 

Από το πρωί της παραμονής, κόσμος συγκεντρώθηκε  στο Κέντρο Νεότητας και Φιλίας (ΚΕ.ΝΕ.Φ) του χωριού για να καθαρίσει κρεμμύδια και να προετοιμάσει τα τρία καζάνια με τη "γιορτή", το παραδοσιακό φαγητό που μοιράζεται στα πανηγύρια της Σάμου.

Το ίδιο βράδυ η αυλή του ελαιοτριβείου Βακεντή - Καρβελά γέμισε από κόσμο ο οποίος ήλθε για να συμμετάσχει στο γλέντι. Υπό τους ήχους της μουσικής της ορχήστρας του Χρήστου Βουρλιώτη οι χορευτικοί κύκλοι του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών Σάμου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Την Παρασκευή 15 Αυγούστου, ανήμερα της Παναγίας, στήθηκε το μεγάλο γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού, εκεί όπου υπό τους ήχους της ορχήστρας του Χάρη Στάθαινα, το εφηβικό τμήμα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Δείτε φωτογραφίες από το γλέντι την παραμονή της Παναγίας στο ελαιοτριβείο Βακεντή - Καρβελά στους Μυτιληνιούς!

Φωτογραφίες από τη σελίδα της Ιωάννας Μάτσου στο Facebook

Καρσιλαμάς Μικράς Ασίας από τον χορευτικό κύκλο μαθητών Δημοτικού - Γυμνασίου του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών





Ο χορευτικός κύκλος μαθητών Δημοτικού του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών χορεύει την "Συμπεθέρα", παραδοσιακό χορό από την Ικαρία

 

Φωτογραφίες της Βούλας Βακεντή:







Δείτε φωτογραφίες που τράβηξε ο Νίκος Φτηνογιάννης από το μεγάλο γλέντι στις 15 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία των Μυτιληνιών Σάμου: