AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Αυγ 2014

Επιτυχία του Λιμενικού στη Σάμο


Αυτή τη φορά δεν συνελήφθησαν μόνο μετανάστες...

Προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατάφερε να συλλάβει δύο διακινητές παράνομων μεταναστών το βράδυ της Τετάρτης στη Σάμο, στο πλαίσιο των συνεχών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί για την καταπολέμηση των οργανωμένων δικτύων μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο εκτελούσε περιπολία, εντόπισε πολυεστερικό σκάφος με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου "Πράσσο" στη Σάμο.

Ακολούθησε ασφαλής περισυλλογή των 15 επιβαινόντων καθώς και των δύο αλλοδαπών φερόμενων ως διακινητών τους, στο πλωτό περιπολικό, με το οποίο μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου.

Κατόπιν ελέγχου, οι ανωτέρω μετανάστες διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ενώ οι δύο φερόμενοι ως υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά τους, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ το χρησιμοποιηθέν σκάφος κατασχέθηκε.