AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Αυγ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στα νερά του Σιδερά!


Κατάδυση αναψυχής στον Σιδερά έκαναν το πρωί της περασμένης Τετάρτης μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου. Δεν έχασαν την ευκαιρία να βάλουν κι ένα χεράκι, όπως συνηθίζουν, για να συμμαζέψουν τα κακώς κείμενα στην περιοχή. Δείτε τις χαρακτηριστικές υποβρύχιες και επίγειες εικόνες που τράβηξαν!

Διαβάστε και πώς περιγράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Μαλαγάρης τη δράση τους αυτή, αλλά και το σκηνικό που οι Σαμιώτες δύτες αντίκρισαν:

"Το καταδυτικό μας ραντεβού με τον Γιώργο Στάντζο και τον Γιώργο Σιδηρά- Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, ιατρό υπερβαρικής καταδυτικής ιατρικής ήταν σε ένα από τα αγαπημένα μας μέρη, τον Σιδερά.

 
Με το που φτάσαμε, στην ακροθαλασσιά μάς περίμενε μια κομμένη πεντάμετρη ελαστική λέμβος. Η μηχανή της και το ξύλινο πάτωμά της είχαν βεβαίως αφαιρεθεί και είχε αφεθεί το πλαστικό κουφάρι να 'κοσμεί' την παραλία.





Με τη βοήθεια ενός ευαισθητοποιημένου λουόμενου, κοτσάραμε τη λέμβο και μαζέψαμε τα διάσπαρτα σωσίβια και τρεις μεγάλες σακούλες σκουπιδιών γεμάτες με πλαστικά μπουκάλια.


Στη συνέχεια τα μεταφέραμε στο μέρος συγκέντρωσης σκουπιδιών του Ποσειδωνίου που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, όπου και τα αποθέσαμε.

Το πρόγραμμα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Κυνήγι Βυθισμένων Πλαστικών Βαρκών, αποσκοπεί αφενός στην αποφόρτιση του βυθού και των παραλιών από τα εν λόγω σκάφη, που πιέζουν περιβαλλοντικά και αισθητικά την ακτογραμμή μας και αφετέρου στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, ώστε ατομικά ή σε επίπεδο παρέας να τα μαζεύουν και να μην τα αφήνουν να υποβαθμίζουν περαιτέρω το παράκτιο περιβάλλον μας.

Αφού καθαρίσαμε την παραλία, καταδυθήκαμε για μια ώρα στα καταγάλανα νερά του Σιδερά. Η θαλάσσια ζωή και η μεγάλη υποβρύχια πορεία μέσα στην απόλυτη ηρεμία του βυθού, μας αντάμειψαν για την επιλογή του καταδυτικού σημείου!".