AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2014

Ημερίδα Καταδυτικής Ιατρικής το Σάββατο 8 Νοεμβρίου


Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου και ο Δήμος Σάμου οργανώνουν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου Ημερίδα Καταδυτικής Ιατρικής και Ασφάλειας του Δύτη στην πόλη της Σάμου.

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου και είναι ανοιχτή σε όλους.

Έχει διάρκεια 3 ώρες και ο κύριος ομιλητής είναι ο Γιώργος Σιδηράς, Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχης Επιμελητής Μονάδας Καταδυτικής & Υπερβαρικής Ιατρικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Οι ενότητες που θα καλυφθούν είναι:

1) Αιτιολογία και αντιμετώπιση ατυχημάτων στην αυτόνομη κατάδυση - Γιώργος Σιδηράς

2) Πρόληψη καταδυτικών ατυχημάτων – Γιώργος Σιδηράς

3) Επιβίωση στο υγρό Στοιχείο – Δημήτρης Καλατζής, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σάμου.

4) Παρουσίαση της νέας ειδικότητας Δύτης Δημόσιας Ασφάλειας της PADI, (Public Safety Diver) – Αγαμέμνων Αγγελετόπουλος, εκπαιδευτής καταδύσεων.


Σύντομο βιογραφικό του Γιώργου Σιδηρά, Ειδικού Υπερβαρικής Ιατρικής

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1974, είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά. Υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό ως ιατρός από το 1997 και έχει ειδικευτεί στην Υπερβαρική Ιατρική στην Ελλάδα και στη Σουηδία. Έχει περάσει εκπαίδευση Καταδυτικής Ιατρικής με τις Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας, Η.Π.Α και Σουηδίας. Είναι εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης (αέρα και NITROX) από το 2004, έχει διδάξει σε Σχολεία Καταδυτικής Ιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ιατρικά περιοδικά και συνέδρια. Η εργασία του είναι κατά βάσει κλινική, έχοντας αντιμετωπίσει περισσότερα από 200 καταδυτικά περιστατικά, ενώ έχει και ερευνητική προϋπηρεσία στην Υπερβαρική Ιατρική.