AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Οκτ 2014

Ακόμα μπαίνουν...

Φωτογραφία αρχείου

Τελειωμό δεν έχουν ούτε τον Οκτώβριο οι παράνομες αφίξεις μεταναστών ή οι απόπειρές τους να φτάσουν δια θαλάσσης στο νησί. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε δέκα διαφορετικά περιστατικά, οι λιμενικοί της Σάμου εντόπισαν εκατοντάδες από αυτούς.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο διάστημα από 13-26 Οκτωβρίου, σε διάφορες πλευρές - περάσματα του νησιού, συνελήφθησαν συνολικά 418 παράνομοι μετανάστες!

Πιο αναλυτικά, 48 εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε, βόρεια του νησιού. Πλωτό περιπολικό του Λιμενικού τούς εντόπισε σε πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε.

Την Τετάρτη (22/10), στην ίδια περιοχή, περισυνελέγησαν άλλοι 36 παράνομοι μετανάστες, επίσης μέσα από πνευστή λέμβο που εμφάνιζε έντονη εισροή υδάτων.

Την Τρίτη (21/10) 46 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες, από λιμενικούς στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σάμου.

Την περασμένη Κυριακή (19/10) 41 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες, από λιμενικούς στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, βόρεια του νησιού.

Το Σάββατο 18/10 άλλοι 46 παράνομων εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 49 παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν, βραδινές ώρες, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, στην ευρύτερη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 26 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, τέλος, 36 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή του Κέδρου. Άλλοι 47 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες, στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, ενώ 43 διασώθηκαν και στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, μέσα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.