AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Οκτ 2014

Συνάντηση Π.Α.ΜΕ - Δημάρχου για την ανεργία


Παρέμβαση στον Δήμαρχο Σάμου σχετικά με τα προβλήματα των άνεργων του νησιού πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία της Γραμματείας Σάμου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ), αποτελούμενη από συνδικαλιστικά στελέχη του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και σωματείων.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του Π.Α.ΜΕ. για τα προβλήματα της ανεργίας, της ασφάλισης και της μείωσης του εισοδήματος, η οποία κορυφώνεται με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου.

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε πλαίσιο διεκδίκησης που στοχεύει στη μερική έστω ανακούφιση των ανέργων, των απλήρωτων εργαζόμενων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και ζήτησε από τον Δήμαρχο αυτό να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πλαίσιο θέσεων αυτό αναφέρει :

"Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Όπως γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που ταλανίζει την χώρα μας όχι μόνο δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο και το νησί μας αλλά έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό καθώς ένας μεγάλος αριθμός (πάνω από 2.000 εργαζόμενοι) δουλεύουν εποχιακά και βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν.

Πιστεύουμε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ανακούφισης της απελπιστικής κατάστασης που βρίσκεται το σύνολο των ανέργων αλλά και αρκετοί χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό.

Άμεσα ζητήματα που προτείνουμε να συζητήσετε και αποφασίσετε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει είναι :

1. Άμεση μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών, στους άνεργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι).

2. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών σταθμών όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

3. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία.

4. Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).

5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ και να πληρώνεται κάθε μήνα.

6. Να ενοικιασθούν με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Σάμου κλειστά ξενοδοχεία στο Καρλόβασι για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη και δεν καλύπτονται από τις φοιτητικές εστίες
".