AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Οκτ 2014

Στη Σάμο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος


Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ), Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος πραγματοποίησε από την Τρίτη έως την Πέμπτη επίσκεψη σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο, στο πλαίσιο παρακολούθησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού των τοπικών Κεντρικών Λιμεναρχείων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, συμμετείχε σε περιπολίες με σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στις περιοχές δικαιοδοσίας των εν λόγω Λιμενικών Αρχών, προκειμένου να παρακολουθήσει την εφαρμογή του σχεδιασμού των επιχειρησιακών μέτρων επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την παράνομη μετανάστευση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αρχηγός συνομίλησε με το προσωπικό των Λιμενικών Αρχών καθώς και με εκπροσώπους των τοπικών συνδικαλιστικών ενώσεων για προβλήματα που τους απασχολούν καθώς και τρόπους επίλυσής τους. Επιπλέον πραγματοποίησε επισκέψεις στις τοπικές αρχές (δημοτικές, στρατιωτικές & αστυνομικές) με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας τους με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ιδιαίτερο αντικείμενο στις συζητήσεις με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις νήσους Χίο και Λέσβο, αποτέλεσε η βελτίωση των συνθηκών προσωρινής παραμονής των αλλοδαπών που εισέρχονται στη χώρα, μέσω των θαλασσίων συνόρων.

Επιπρόσθετα, διανεμήθηκε προστατευτικός υγειονομικός εξοπλισμός (γάντια, μάσκες, μπλούζες μίας χρήσεως κ.α.) στο προσωπικό των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών και στα πληρώματα των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος συνεχάρη τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν στην εκτέλεση της αποστολής τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με αμείωτο ζήλο το έργο τους για την αντιμετώπιση του μείζονος Εθνικού ζητήματος της παράνομης εισόδου αλλοδαπών από τα Ανατολικά θαλάσσια σύνορα.