AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Οκτ 2014

Η "Ανατροπή" στον Παγώνδα


Το χωριό Παγώνδας της Σάμου επισκέφθηκαν την Τετάρτη μέλη και φίλοι του συνδυασμού "Ανατροπή".

Εκεί τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του χωριού, Γιώργος Τσάτσος, καθώς και διάφοροι τοπικοί φορείς και κάτοικοι.

Το βασικό πρόβλημα που απασχολεί το χωριό είναι η φετινή υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου από 6θέσιο σε 4θέσιο. Είναι ένα δημοτικό σχολείο που αυξήθηκαν οι φετινοί μαθητές και του χρόνου αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση. Ένα επαρκές δημοτικό σχολείο κρατάει πολλούς κατοίκους στον τόπο τους, και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται, γιατί αυτομάτως έρχεται η υποβάθμιση ενός ολόκληρου χωριού.

Επίσης, το εθελοντικό κλιμάκιο πυρόσβεσης του χωριού από τα 2 οχήματα που έχει, το ένα βρίσκεται πάνω από 2 χρόνια στο συνεργείο για επισκευή και ο δήμος ακόμα δεν έχει δώσει λύση. Είναι ανάγκη να επισκευαστεί σύντομα, γιατί χρειάζεται στο χωριό και το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα, όπως είχε χρειαστεί στην πλημμύρα του Ηραίου.

Οι εθελοντές του χωριού είναι πάντα πρόθυμοι και βοηθάνε στην καθαριότητα και σε διάφορα θέματα. Επίσης, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού είναι πολύ δραστήριος και το λαογραφικό μουσείο που έχει φτιαχτεί είναι ένα μουσείο που αναδεικνύει την ιστορία, τον πολιτισμό και όλο το χωριό.

Η  βραδιά έκλεισε με μια εποικοδομητική συζήτηση. Σε αυτήν, εκτός από την "Ανατροπή", συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι, ο πρόεδρος του χωριού, και έγιναν τεκμηριωμένες τοποθετήσεις για διάφορα θέματα, και ειδικότερα από τον υπάλληλο του δήμου Σάμου, Γιώργο Μιχέλη, καθώς και από τον δάσκαλο, Γιάννη Αξιώτη. 

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των μελών και των φίλων του συνδυασμού "Ανατροπή" στον Παγώνδα: