AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Ιαν 2015

Δεκάδες συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών πραγματοποίησαν την Παρασκευή και το Σάββατο στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Σάμο.

Στο πρώτο από τα περιστατικά, η Λιμενική Αρχή Σάμου, μετά από πληροφορία που έλαβε το πρωί της Παρασκευής για την ύπαρξη σημαντικού αριθμού αλλοδαπών στο Ποσειδώνιο Σάμου, έστειλε επιτόπου στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνοδεία οχήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού.

Στην ευρύτερη περιοχή του Ποσειδωνίου εντοπίστηκαν συνολικά 20 μετανάστες, 6 από το Σουδάν και 14 από το Αφγανιστάν, οι οποίοι και συνελήφθησαν γιατί δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Στο δεύτερο περιστατικό, το πρωί του Σαββάτου, σκάφος της FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή Κουρούντερε του Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου εντόπισε 23 παράνομους μετανάστες.

Με τη συνδρομή πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής οι μετανάστες αυτοί περισυλλέχτηκαν και οδηγήθηκαν στο Λιμενικό Σταθμό Καρλοβάσου.

Εκεί συνελήφθηκαν γιατί δεν διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβάσου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η πνευστή λέμβος.