AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιαν 2015

Κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Σάμου

Φωτογραφία του Γιάννη Αρχοντούλη από τον κατεστραμμένο δρόμο μεταξύ Παγώνδα και Σπαθαραίων Σάμου.

Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων κατά τα τελευταία  εικοσιτετράωρα, σε όλο το οδικό δίκτυο της Σάμου έχουν παρατηρηθεί πάμπολλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων στο κατάστρωμα των οδοστρωμάτων. 

Έχουν πληγεί τα οδικά τμήματα Καλλιθέα – Όρμος Μαραθοκάμπου, Αγ. Θεόδωροι – Μαραθόκαμπος, ο δρόμος Κουμαίικα – Σκουραίικα, τμήμα του δρόμου Σπαθαραίοι – Παγώνδας  καθώς και η παρακαμπτήρια οδός Μαραθοκάμπου. Στην Εθνική οδό Σάμου - Καρλοβάσου καταπτώσεις πρανών έχουμε στην περιοχή Αυλάκια και από Άγιο Δημήτριο Κοντακαίικων προς Καρλόβασι.  

Όλα τα προαναφερόμενα περιστατικά και στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, αντιμετωπίζονται από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας με ολοήμερη χρήση των μηχανημάτων έργων που διαθέτουμε, προκειμένου το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επακολουθήσουν στα ίδια ή σε άλλα οδικά τμήματα καταπτώσεις χωμάτων, κατακρημνίσεις βράχων και εκρίζωση δέντρων.

Ιδιαίτερα και επειδή τα φαινόμενα είναι συνεχή, ύστερα από επισκόπηση Μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας και σε συνεννόηση με τις Τοπικές Δημοτικές Αρχές, αποφασίστηκε από σήμερα το κλείσιμο του δρόμου και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από Παγώνδα προς Σπαθαραίους και αντίστροφα, έως την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών που υπέστη το οδόστρωμα.

Επίσης λόγω των επερχόμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες να πλήξουν τα νησιά μας, συγκλήθηκε την Παρασκευή έκτακτα υπό την αιγίδα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου σύσκεψη με την παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιακών φορέων Πολιτικής Προστασίας, για την λήψη και προγραμματισμό ενεργειών σε περίπτωση αναβάθμισης της επικινδυνότητας των φαινομένων.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να προσέχουν κατά την οδήγηση και διακίνηση τους στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα μάλιστα τις βραδινές ώρες. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ενημέρωση για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας.