AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Ιαν 2015

Ποιος είναι ο νέος βουλευτής Σάμου


Τον ζωγράφο και αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέδειξαν βουλευτή η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ας δούμε ένα σύντομο βιογραφικό του νέου βουλευτή:

Ο Δημήτρης Α. Σεβαστάκης γεννήθηκε το 1960 στο Καρλόβασι της Σάμου όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του, Αλέξης και Καίτη Σεβαστάκη, τόσο με τις πολιτικές όσο και τις ηθικές τους επιλογές, του κληροδότησαν μια ισχυρή σχέση με τη αριστερά και την σκέψη.

Από το 1974 μέχρι και σήμερα, σχετίστηκε οργανωμένα ή συνεργατικά, πάντα όμως ανοιχτά και πολύπλευρα, με τις δυνάμεις της αριστεράς. Τον απασχολούν προβλήματα παραγωγικής συγκρότησης, κράτους και εργασιακής κουλτούρας. 

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και από τα μέσα της δεκαετίας του΄80 ξεκίνησε την εκθεσιακή και καλλιτεχνική του δραστηριότητα, με πολλές ατομικές εκθέσεις σε μουσεία και χώρους τέχνης (Μουσείο Μπενάκη, William James, Αίθουσα Αθηνών κλπ).

Αρθρογραφεί συστηματικά με κείμενα πολιτικής κριτικής και ανάλυσης, στην εφημερίδα Αυγή και συχνά σε άλλες αθηναϊκές εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Έθνος, Βήμα, Καθημερινή, Δρόμος της Αριστεράς κ.α.). Τα κείμενά του, συχνά, αναδημοσιεύονται και σχολιάζονται ευρύτατα. Θεωρητικές εργασίες του για προβλήματα τέχνης, πολιτισμού και κουλτούρας, αναπτύσσονται σε συνέδρια και δημοσιεύονται σε συλλογικούς τόμους.

Είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π όπου διδάσκει από το 2000, τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Με την σύντροφό του θεατρολόγο Ελευθερία Ράπτου έχουν μια κόρη, τη Στέλλα.        

Από το Νοέμβρη του 2014, είναι συντονιστής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Πηγή βιογραφικού: Syriza.gr