AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Δεκ 2017

Εκατοντάδες τούρκοι τουρίστες στη Σάμο για την Πρωτοχρονιά


Διακόσιοι τούρκοι τουρίστες έφθασαν το Σάββατο κι άλλοι 100 αναμένονται την Κυριακή στη Σάμο, για να κάνουν Πρωτοχρονιά στο νησί. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο,η φετινή χρονιά-ρεκόρ των 50.000 επισκεπτών από τη γείτονα χώρα, η ύπαρξη τριών δρομολογίων (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και τον χειμώνα είναι σημαντική και πολύ χρήσιμη.

Είμαι σε αυτούς που πιστεύω διαχρονικά και προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου στην αύξηση του τουριστικού εσόδου από τη γείτονα χώρα. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν συμμερίζομαι την ανησυχία, αλλά και δεν νιώθω προβληματισμό για τις κλιμακούμενες προκλήσεις και τις ανιστόρητες δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων αυτής της χώρας. Ο τουρισμός σίγουρα φέρνει τους λαούς πιο κοντά" καταλήγει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Κατρακάζος.

Με τη σειρά του, ο δήμος Σάμου "καλωσορίζει με μεγάλη χαρά τους επισκέπτες από την Τουρκία που επέλεξαν το νησί μας για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στο Βαθύ και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Είναι ακλόνητη πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων με τους πολίτες της γείτονος χώρας αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για να αμβλύνονται διαφορές και να οικοδομούνται σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Οι τούρκοι επισκέπτες συνεισφέρουν σημαντικά στην τοπική οικονομία και η παρουσία τους εδώ συνιστά την καλύτερη διαφήμιση για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, την ασφάλεια και την υποδειγματική φιλοξενία που προσφέρει η Σάμος στον τομέα του τουρισμού.

Ο δήμος Σάμου έχει συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία στο νησί μας, με τη μεγαλύτερη έμφαση να έχει δοθεί στη διατήρηση του καθεστώτος της «ημερήσιας βίζας», που, με συντονισμένες προσπάθειες και συνεχείς παρεμβάσεις στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά όργανα, πέτυχε μαζί με τους υπόλοιπους δήμους να διατηρηθεί για το 2017.Η συντονισμένη προσπάθεια και στρατηγική μας θα συνεχιστεί και το 2018!" σημειώνει η τοπική δημοτική Αρχή.