AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Δεκ 2017

Χρ. Καλογήρου: "Να η προχειρότητα και η βιασύνη με τον ΦΠΑ στα νησιά"


Ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε ομάδα νησιών του Αιγαίου, δεδομένου ότι αυτά ανήκουν σε ΔΟΥ που περιλαμβάνουν και νησιά όπου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ διατηρούνται, θίγει με επείγον έγγραφο ερώτημά της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
 
Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη προς τους προϊσταμένους των ΔΟΥ Μυτιλήνης, Σάμου (Νίκο Βούρο) και Χίου, η περιφερειάρχης τούς ρωτά:
 
"κ. Προϊστάμενε,
 
Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου του Νομού Λέσβου, Οινουσσών και Ψαρών του Νομού Χίου και Ικαρίας, Φούρνων και Θύμαινας του Νομού Σάμου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκτελεί έργα σε αυτά ως Κύριος του Έργου και η Διευθύνουσα Υπηρεσία (Δ/νση Τεχνικών Έργων) εδρεύουν αντιστοίχως σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο που είναι και τόπος κατάρτισης της σύμβασης και τιμολόγησης, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το ποσοστό με το οποίο θα γίνει ο τελικός υπολογισμός του Φ.Π.Α. από 01.01.2018".
 
Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, "το ερώτημα αυτό όχι μόνο εγείρεται αμέσως μετά τη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ταυτόχρονα φανερώνει την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία αντιμετωπίζεται το συνολικά κρίσιμο αυτό ζήτημα για τα νησιά".