AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2018

Διήμερο προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου στις 27-28/1


Πλήθος προβολών περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου για το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου θα προβληθεί η ιταλογαλλική ταινία "Η τρελή χαρά".

Η υπόθεση της ταινίας

Η Μπεατρίτσε είναι μια φλύαρη φαντασιόπληκτη, μια αυτοαποκαλούμενη δισεκατομμυριούχος αριστοκράτισσα, της οποίας της αρέσει να πιστεύει ότι έχει στενές σχέσεις με τους ηγέτες του κόσμου. Η Ντονατέλα είναι μια εσωστρεφής κι εύθραυστη νεαρή κοπέλα, η οποία είναι «κλειδωμένη» στον δικό της μυστηριώδη κόσμο. Και οι δύο νοσηλεύονται στη Βίλα Μπιόντι, μια προοδευτική, αλλά ασφαλή ψυχιατρική κλινική. Μέχρι που θα εκμεταλλευτούν μια ευκαιρία που τους δίνεται για να αποδράσουν στον έξω κόσμο και να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος.



Όπως σχεδόν όλες οι ταινίες του Πάολο Βίρτζι πατούν με το ένα πόδι στο δράμα και με το άλλο στην κωμωδία, με τον ίδιο τρόπο η πλούσια φιλμογραφία του πρόσφατα ανακαλυφθέντος από το ελληνικό κοινό ιταλού σκηνοθέτη («Η Γυναίκα της Ζωής μου», «Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο») καταφέρνει να συνδυάσει την εμπορική συνταγή με την καλλιτεχνική ματιά. Επιδέξιος σεναριογράφος και στερεός αφηγητής, ο Τοσκανέζος κινηματογραφιστής διαχειρίζεται διαχρονικά κι επίκαιρα θέματα –από το boy meets girl μέχρι τις σύγχρονες, παγιδευμένες στο οικονομικό συμφέρον ανθρώπινες σχέσεις– χωρίς να χάνει από τα μάτια του τους χαρακτήρες και το κοινωνικό φόντο τους. Αυτό που όμως σχεδόν κάθε φορά τον εμποδίζει να μπήξει τα νύχια του βαθιά στο θέμα –ας τα σπάσει, αλλά να το ματώσει– είναι ο φόβος να ανησυχήσει τον θεατή, ο οποίος πάντα τον ανταμείβει με γεμάτες αίθουσες και φεστιβαλικά βραβεία κοινού.

Ιταλία - Γαλλία, 2016

Παραγωγή: Μάρκο Μπελάρντι
Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι
Σενάριο: Φραντσέσακ Αρτσιμπούτζι, Πάολο Βίρτζι
Φωτογραφία: Βλάνταν Ράντοβιτς
Μοντάζ: Σεσίλια Ζανούσο
Μουσική: Κάρλο Βίρτζι
Πρωταγωνιστούν: Βαλέρια Μπρούνι - Τεντέσκι, Μικαέλα Ραματζότι
Διάρκεια: 116 λεπτά
Διανομή: Strada Film

Δείτε το trailer της ταινίας:



Την επομένη ημέρα Κυριακή 28/1, όπως έχει καθιερωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας θα παρουσιάσει τις ταινίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια του 4ήμερου Φεστιβάλ. Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες .

1. PLAY

2.MANEKI NEKO

3.TESTING GRETA

4.ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

5.ΟΥΡΑΝΙΑ

6.ΦΡΑΓΜΑ

7.ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Λεπτομέρειες για κάθε μία εξ αυτών μπορείτε να βρείτε παρακάτω:









Η είσοδος την Κυριακή κοστίζει 3 ευρώ.