AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιαν 2018

Τον ΕΟΣ Σάμου βράβευσε η UNESCO Πειραιώς και Νήσων


Για τη συνεισφορά του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του τόπου, αλλά και την προσφορά του στο ελληνικό κρασί τιμήθηκε από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός (ΕΟΣ) Σάμου.

"Μέσω της διάκρισης αυτής, τιμούμε τον ανώνυμο σαμιώτη αμπελουργό! Χάρη στη δική του προσπάθεια και την αμπελοοινική παράδοση διατηρήθηκε ανά τους αιώνες ο σαμιακός αμπελώνας και η οινοποιητική τέχνη ως πολιτιστική και κοινωνική παρακαταθήκη» τόνισε κατά την απονομή ο πρόεδρος του Ομίλου Unesco, Ιωάννης Μαρωνίτης.

Αριστερά ο γεν. δ/ντής των Ελληνικών Κελαριών Αναστ. Αθανασόπουλος, δεξιά ο πρ. του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων Ι. Μαρωνίτης

Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του ΕΟΣ Σάμου, ο γενικός διευθυντής των Ελληνικών Κελαριών Αναστάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της ανάπτυξης κοινών δράσεων με τον Συνεταιρισμό της Σάμου, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει εδραιωθεί από το 2016 κι έχει ενισχύσει την εμπορική εξέλιξη του πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού, καθώς και την εμπορία του σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

"Ο ΕΟΣ Σάμου αποτελεί μια ισχυρή δύναμη κρούσης στην αγορά του κρασιού! Εκσυγχρονίζεται διαρκώς και επενδύει σε τεχνολογία και τεχνογνωσία, συνδυάζοντάς τες αρμονικά με την παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας. Το σαμιώτικο κρασί είναι άριστης ποιότητας, πολυβραβευμένο κι αναγνωρισμένο διεθνώς, καθώς διαθέτει μία από τις παλαιότερες κατοχυρώσεις ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης της Ευρώπης" τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος, παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση.


Η βράβευση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 20ής επετείου του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που έχει ως επίκεντρο δράσεων τον άνθρωπο, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες, δραστηριότητες, ενέργειες και ιδέες γύρω από αυτόν, αλλά και τον πολιτισμό.