AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιαν 2018

Σαν χθες πριν από 39 χρόνια: 14 νεκροί σε τροχαίο στους Βουρλιώτες Σάμου!

Πηγή φωτογραφίας: ToVima.gr

Συμπληρώθηκαν χτες 39 χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στους Βουρλιώτες Σάμου, όπου έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 8.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1979, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σάμου με 60 επιβάτες έπεσε σε χαράδρα 300 μέτρων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όσων επέζησαν από την τραγωδία, οι επιβάτες έλεγαν στον οδηγό να προσέχει καθώς, όπως ανέφεραν, έπαιρνε ανοικτά τις επικίνδυνες στροφές. Μία 16χρονη (τότε) μαθήτρια ανέφερε ότι "σε μια στροφή η ρόδα βρέθηκε στο κενό και το λεωφορείο άρχισε να μπατάρει". Ο οδηγός πάτησε κατά λάθος γκάζι και το όχημα άρχισε να πέφτει και να γυρνά σαν τσακισμένο βαρέλι στον γκρεμό. Από τότε έγιναν μερικές επιδιορθώσεις στον δρόμο. Όλοι απέδωσαν ευθύνη στον οδηγό του λεωφορείου του ΚΤΕΛ ο οποίος αναγκάσθηκε να φύγει από την περιοχή που ζούσε.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Το Βήμα" το 2013 ο πρόεδρος της Κοινότητας Βουρλιωτών Σάμου Γιώργος Κιουλάφας, "ακόμη και σήμερα οι μνήμες του τροχαίου δυστυχήματος με τους 14 νεκρούς από το λεωφορείο που έπεσε στη χαράδρα καίνε τις καρδιές όλων των κατοίκων. Ακόμη συζητούν γι' αυτό παρ' ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια. Μερικοί λένε πως έχουν ακόμη στα αφτιά τους τον ήχο του λεωφορείου που διαλυόταν στον γκρεμό. Πολλοί συγγενείς των νεαρών κυρίως θυμάτων δεν άντεξαν τον πόνο και πέθαναν λίγο καιρό αργότερα. Μερικές φορές προτείναμε να στηθεί ένα μνημείο για τα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου, όμως μας ζήτησαν να μην κάνουμε τίποτε για να μη θυμούνται συνεχώς αυτή την τραγωδία..."

Πηγή: ToVima.gr