AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2018

Δ. Βίτσας: "Προσανατολιζόμαστε στην ενοικίαση έκτασης για φιλοξενία προσφύγων"


"Πρέπει να λύσουμε και το πρόβλημα στη Σάμο" δηλώνει για το προσφυγικό ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας. Προαναγγέλλει δημοσίως, μάλιστα, για πρώτη φορά, ότι το υπουργείο προτίθεται να νοικιάσει έκταση 10 στρεμμάτων για να φιλοξενήσει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εποχή", ο κ. Βίτσας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα στη Σάμο "είναι συνεννόησης, το κέντρο που υπάρχει κανονικά πρέπει να κλείσει και να δημιουργηθεί ένα άλλο ευπρεπές, σε άλλη περιοχή. Αυτό το κέντρο είναι προέκταση του κέντρου-φυλακή των 250 ανθρώπων, το οποίο είχα επισκεφθεί το 2009. Τώρα έχει τριπλασιαστεί, αλλά και πάλι δεν επαρκούν οι υποδομές, και να άδειαζε τώρα τελείως, σε δύο μήνες θα είχαμε και πάλι πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ομάδες που φωνάζουν συνέχεια κατά τέτοιων έργων, όπως για παράδειγμα και στους Μυτιληνιούς, όπου με το που είπαμε ότι υπάρχει σκέψη το στρατόπεδο να γίνει κέντρο φιλοξενίας, είχαμε συγκέντρωση για την αποτροπή του, όπου συμμετείχαν και γνωστά μέλη της ΝΔ.

Τώρα, προσανατολιζόμαστε στην ενοικίαση 10 στρεμμάτων, γιατί διαφορετικά οι λύσεις είναι πολύ περιορισμένες" αναφέρει ο Δημήτρης Βίτσας.

Επιπλέον, σημειώνει ότι θα δημιουργηθούν άλλες οκτώ επιτροπές προσφυγών, εκ των οποίων μία στη Σάμο, για να εξετάζει τις προσφυγές προσφύγων και μεταναστών.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com