AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο 4ος Κολυμβητικός Διάπλους "Θυμάμαι το Σάμινα"!

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: Psts.gr

Οι κάτοικοι της Πάρου δεν ξεχνούν την μεγάλη τραγωδία του Εξπρές Σαμίνα κοντά στο νησί τους, στην οποία μεταξύ άλλων χάθηκαν και πολλοί Σαμιώτες, και εδώ και τέσσερα χρόνια δημιούργησαν έναν νέο θεσμό για να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων, αλλά και όλους όσους βοήθησαν προκειμένου αυτή η τραγωδία να μην πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Κολυμβητικός Διάπλους «Θυμάμαι το Σάμινα» με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου αλλά και διακεκριμένων πρωταθλητών, Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, προπονητών, ναυαγοσωστών, υπερμαραθώνιων και μαραθώνιων αθλητών κολύμβησης, οι οποίοι αφού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Πάρου επιβιβάστηκαν σε πλωτά και αναχώρησαν για το σημείο του ναυαγίου. 

Μετά την εκεί κατάθεση στεφάνων, ξεκίνησε ο κολυμβητικός διάπλους των συμμετεχόντων. Τον τερματισμό, ακολούθησε βράβευση και απονομή αναμνηστικών επάθλων στους αθλητές, στα τιμώμενα πρόσωπα, σε εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος και των ψαράδων της Πάρου. 

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης, σκοπό είχε να υπενθυμίσει τη σημασία της διάσωσης στη θάλασσα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο του «Σάμινα», τονίζοντας επίσης ότι το νησί δεν ξεχνά τους δυστυχείς συνανθρώπους μας που χάθηκαν αλλά και τις γενναίες προσπάθειες όλων εκείνων που τη νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 βρέθηκαν στην πρώτη γραμμής της μάχης με τα κύματα της Πάρου για να διασώσουν ανθρώπινες ζωές. 

Η ιστοσελίδα της Πάρου, psts.gr, ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και κατέγραψε ζωντανά, στο βίντεο και τις φωτογραφίες παρακάτω, τις στιγμές του αφιερωμένου στη ναυτική τραγωδία διάπλου!







Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: Psts.gr

Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com