AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Σεπ 2018

Συνάντηση Κατρακάζου με Νορβηγίδα διοργανώτρια διακοπών στη Σάμο για ΑΜΕΑ


Την Νορβηγίδα Marit Stokkenes, η οποία για 20 συνεχόμενα χρόνια επισκέπτεται τη Σάμο και διοργανώνει διακοπές για ανθρώπους με αναπηρία από τη χώρα της, υποδέχτηκαν τη Δευτέρα στα γραφεία της Π.Ε. Σάμου ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Κατρακάζος, και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Ευαισθητοποιημένη από την αδερφή της που έχει σύνδρομο Down, η κ. Stokkenes αποφάσισε να διοργανώσει πακέτα διακοπών αποκλειστικά για ανθρώπους με αναπηρίες, τα οποία περιέχουν πολλές δραστηριότητες και βοηθούν τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Επίσης, πολλές από τις δραστηριότητες εντάσσονται στον αποκαλούμενο βιωματικό τουρισμό, καθώς οι επισκέπτες παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής τοπικής κουζίνας, εκμάθησης παραδοσιακών χωρών και μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού και του κρασιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε σχετικά: "Έχουμε σήμερα τη χαρά να υποδεχόμαστε μια πραγματική φίλη της Σάμου που εδώ και 20 χρόνια επισκέπτεται το νησί μας και υποδέχεται γκρουπ ατόμων με αναπηρίες από τη Νορβηγία. 

Όπως είπε και η ίδια στη συνάντησή μας, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Σάμο, την ένιωσε ως δεύτερο σπίτι της και θέλησε αυτή την εμπειρία της να την μοιραστεί με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα πακέτα διακοπών της και που αφορούν άτομα με ειδικές ικανότητες. 

Θελήσαμε να καλέσουμε την κ. Stokkenes στο γραφείο για να την ευχαριστήσουμε για τα όσα έχει κάνει για την προβολή της Σάμου και να οργανώσουμε του χρόνου που κλείνει τα 20 χρόνια συνεχόμενων επισκέψεων στο νησί μας - μαζί με το Επιμελητήριο Σάμου- μια εκδήλωση προς τιμή τους".



Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com