AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Ιουν 2019

BINTEO: Το πρόγραμμα του Ireon Music Festival 2019!


Ανακοινώθηκε το οριστικό πρόγραμμα του Ireon Music Festival, του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ του Αιγαίου, που θα διεξαχθεί, για 16η χρονιά φέτος, στο Ηραίο της Σάμου. Δείτε το επίσημο βίντεο trailer και το πρόγραμμα του φεστιβάλ (For English click here):


Important note for Google Translate users:
To watch the videos please return to the untranslated version of this post.

Τετάρτη 7 Αυγούστου: Social Waste και Planet of Zeus

Πέμπτη 8 Αυγούστου: Ρένα Μόρφη και Locomondo

Παρασκευή 9 Αυγούστου: Ζβούρες και Γιάννης Χαρούλης

Οι πόρτες και για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 9 το βράδυ.

Οι καλλιτέχνες του Ireon Music Festival 2019


Social Waste:


Tο 1999, μια παρέα πιτσιρικάδες εμφανίστηκαν σε μια χοροεσπερίδα του συνοικιακού σχολείου τους στο Ηράκλειο και άρχισαν να ραπάρουν εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους με το ρυθμό, τον ήχο και τον κοινωνικοπολιτικό τους στίχο. 

Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των Active Member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους, της Freestyle Productions. Ο B.D Foxmoor (κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης) δήλωσε τότε, «Εγώ έχω να πω τα καλύτερα για τα νέα σχήματα… Από την Κρήτη, τους Social Waste, 17 χρονών, που θα τους χρυσοπληρώνανε έξω». Σήμερα, τριαντάρηδες πλέον, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από ‘κει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά.

Η παρέα μεγάλωνε και μίκραινε, χανόνταν και βρισκόταν και από τότε έχουν περάσει 20 χρόνια κι ακόμα ραπάρουν. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνδυάζουν τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ χοπ με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, μπαγλαμά,και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο, και τον κόσμο ολόκληρο. Στα τραγούδια των Social Waste o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό, και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβιστική δράση ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.

Το Νοέμβρη του 2013 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Στη γιορτή της Ουτοπίας», το Δεκέμβρη του 2015 το άλμπουμ «Με μια πειρατική γαλέρα» και τον Φλεβάρη του 2017 μαζί με τα Αντίποινα κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Το hip hop της Μεσογείου». Το περιγράφουν ως εξής:

«Το hip hop της Μεσογείου σουλατσάρει στα στενά της Μασσαλίας ακροπατώντας πάνω σε ρυθμούς απ’ το Μαγκρέμπ. Στην Τύνιδα προκαλεί λαϊκό ξεσηκωμό, και μπαίνει στη μύτη του δικτάτορα στο Κάϊρο και τη Δαμασκό. Παίζει λαούτο στην Κρήτη και στον Ελικώνα γκάιντα, ενώ στη Σεβίλλη «παίζουν αλέγκρο την καρδιά του» σε μια κιθάρα σπανιόλα. Σαμπλάρει Φεϊρούζ και Μάρκο Βαμβακάρη και ραπάρει τα κουπλέ και τα ρεφραίν του στα αραβικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα σερβοκροάτικα, τα αλβανικά, τα καταλανικά, τα ανταλού, τα σάρντο, τα εβραϊκά, και τα τούρκικα. Μπεντίρ πολίτικα και καλαβρέζικα ταμπουρέλα του κρατούν το ρυθμό. Και στα graffiti του, “Ο Παύλος ζει”…».

Πάρτε μια γεύση από τη μουσική του συγκροτήματος Social Waste:


Planet of Zeus:


Οι Planet of Zeus είναι ένα heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν να παίζουν το 2000 και να εμφανίζονται σε πάρα πολλά μέρη ανά την πατρίδα τους, σχεδόν οπουδήποτε θα μπορούσαν, από πάρτυ σε σπίτια μέχρι σε ολόκληρα στάδια. Οι ακατέργαστες, ειλικρινείς και συνεχώς εξελισσόμενες ζωντανές εμφανίσεις τους, τους έχουν εξασφαλίσει πιστούς οπάδους του underground χώρου σε όλο τον κόσμο.

Πάρτε μια γεύση από τη μουσική του συγκροτήματος Planet of Zeus:



Ρένα Μόρφη:


Η Ρένα Μόρφη, η ζαργάνα του Παγασητικού έχοντας στις αποσκευές της τη μεγάλη της επιτυχία «Όταν σου χορεύω», θα μας ταξιδέψει μπρος και πίσω στον χρόνο και στον Ατλαντικό, ανακατεύοντας το “Αιγάλεω city” του Ζαμπέτα με το “Siboney” της Αβάνα σε ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα. Εκτός από τις επιτυχίες του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη που υπογράφουν τον νέο της δίσκο, θα ακούσουμε τις ασυνήθιστες διασκευές της που ήδη συζητιούνται. 

Μέσα από 60s και 70s επιτυχίες που άφησαν ιστορία και χτύπησαν στην καρδιά μας, η Σούλη Ανατολή ανακατεύει ξανά την τράπουλα και μας τραγουδά ό,τι επέζησε από τις περασμένες δεκαετίες, χωρίς ταμπέλες και ταμπού, υποσχόμενη αυθεντική διασκέδαση.

Πάρτε μία γεύση από τη Ρένα Μόρφη:


Locomondo:


Το live των Locomondo είναι μία μεγάλη γιορτή! 

Η μουσική που τους ανέδειξε είναι μία μίξη από Reggae, Ska, Latin, rock και ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών. Η μουσική αυτή συνδυάστηκε με τους ελληνικούς στίχους που γράφει ο Μάρκος Κούμαρης και αγαπήθηκαν απο το νεανικό κοινό κι όχι μόνον.

Κάθε live τους μία μουσική εμπειρία. Όταν ανεβαίνουν στην σκηνή μετατρέπουν τον κόσμο σε μία τεράστια παρέα που την ενώνει ο χορός κι η χαρά-το τραγούδι και τα χαμόγελα!

Με τραγούδια όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί”, ”80’s” και με “ rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, one drop”, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσουμε να χορεύουμε!!!

Το κοινό τους αποτελείται από μικρά και μεγάλα παιδιά όλων των ηλικιών!

Σε κάθε live, aυτή η απίθανη και χιλιοτραγουδισμένη μπάντα δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εκρηκτική και “παρεΐστικη”.

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πως να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και κάθε συναυλία να μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρτυ!

Ξέφρενοι ρυθμοί, πάρτυ, παραλίες, χορός, τραγούδι και καλοκαίρι είναι λίγες απ τις λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα των Locomondo!

Φέτος, υποδέχονται το καλοκαίρι τραγουδώντας όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια από τους νέους δίσκους “Star και Radio” που κυκλοφορούν τον Μάιο αντίστοιχα σε Ελλάδα και Γερμανία.

Ireon Music Festival στις 8 Αυγούστου: “Θέλω νά ‘στε κει ότι κι αν συμβεί”!

Πάρτε μια γεύση από τους Locomondo:




Ζβούρες:

Οι Ζβούρες ξεκίνησαν τη μουσική τους αναζήτηση τον Δεκέμβρη του 15 στη Σάμο, ως ανάγκη και ώς έκφραση εναντίωσης στην αδράνεια της κρίσης. Δουλεύουν πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις με αναφορά τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε rock μουσικές φόρμες.

Σύνθεση
Διαμαντής Αντωνακάκης/Τραγούδι
Νικόλας Κρόκος / Κιθάρα
Λουκάς Τζόγιας / Μπάσο
Κώστας Λέφας / Κρουστά
Γιώργος Παππάς / Ούτι

Γιάννης Χαρούλης:


Μετά από ένα δημιουργικό χειμώνα, που έφερε νέες μελωδίες, στίχους και ενορχηστρώσεις, ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται και αυτό το καλοκαίρι να μοιραστεί μαζί μας καινούριες σκέψεις κι αναπάντεχες επιθυμίες.

Ο Γιάννης Χαρούλης μας καλεί με ανοιχτή την καρδιά, να νιώσουμε, να χαρούμε, να χορέψουμε, να γιορτάσουμε και να θυμηθούμε αυτά που από πάντα γνωρίζουμε.. με τον ίδιο τρόπο που έχει με τη φωνή, την παρουσία και την ερμηνεία του, να μας κάνει να ακούμε την παραδοσιακή μουσική σαν μόλις να έχει γεννηθεί.

Τα νέα τραγούδια έρχονται αγκαλιά με όλα όσα ήδη αγαπήσαμε, να μας δώσουν λόγο κι αφορμή να πιαστούμε από το χέρι, να φτιάξουμε παρέες και να ανακαλύψουμε απ’ την αρχή πόση δύναμη κι αγάπη φέρνει το να είμαστε μαζί…

Πάρτε μια γεύση από τον Γιάννη Χαρούλη:


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com