AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Οκτ 2019

Απίστευτοι κεραυνοί στη Σάμο!

Φωτογραφία του Μανώλη Θράβαλου

Δέος προκαλούν οι φωτογραφίες των κεραυνών που έπεσαν αργά το βράδυ στη Σάμο! 

Ο Μανώλης Θράβαλος περιγράφει την παραπάνω φωτογραφία του: "Χθες τη νύχτα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Σάμου. Στην κάτω δεξιά γωνία βλέπετε τον Προφήτη Ηλία στον κάμπο Βουρλιωτών".

Η ίδια φωτογραφία παρουσιάστηκε μάλιστα από τη Χριστίνα Σούζη σε δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ!


Ο γνωστός Σαμιώτης, κυνηγός καιρικών φαινομένων σχολιάζει και την επόμενη φωτογραφία του με κεραυνούς από τη χθεσινοβραδινή καταιγίδα!


"Δεν πιστεύω να μην πήρατε χαμπάρι τον χαμό που έγινε χθες το βράδυ στο νησί! Για να σας ζεστάνω για αυτά που θα επακολουθήσουν τόσο στη σελίδα Meteographer, όσο και στο προσωπικό μου προφίλ, ορίστε μία λήψη διπλού κεραυνού από την πρώτη καταιγίδα της βραδιάς στις 02:30 με τον κάμπο Βουρλιωτών στο προσκήνιο!

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από τις διαδοχικές καταιγίδες που συνέχιζαν να δημιουργούνται στα βόρεια της Σάμου μέχρι και το ξημέρωμα, θα ακολουθήσουν μέσα στη μέρα με χρονολογική σειρά, οπότε κοινοποιήστε ελεύθερα και αφήστε το σχόλιό σας για να ενημερωθείτε. Σας ευχαριστώ!"

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο νησί ερμηνεύει επιστημονικά στο Meteo.Gr ο μετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης: "κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 07/10 και νωρίς το πρωί της Τρίτης 08/10 καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο καθώς επικράτησε ισχυρή ροή θερμών και υγρών αερίων μαζών με κατεύθυνση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα παράλια της Τουρκίας. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της ροής, πολύωρες εντυπωσιακές καταιγίδες με μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων καταγράφηκαν από τον Μανώλη Θράβαλο στα βόρεια τμήματα της Σάμου".

Όπως αναφέρει το meteo.gr "Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε 30 mm βροχής και ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων «ΖΕΥΣ» κατέγραψε πάνω από 60 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ηλεκτρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν μεταξύ νεφών, δηλαδή ήταν αστραπές, οι οποίες δεν ανιχνεύονται από επίγεια συστήματα καταγραφών".

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Μανώλη Θράβαλου από κεραυνούς ανοιχτά της βόρειας Σάμου!




Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το θέαμα με τους κεραυνούς και στη νότια Σάμο, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία της Μαρίας Κιλουκιώτη!


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com