AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Δεκ 2019

Αλ. Λυμπέρης: Θα αντιδράσουμε σε οικειοποίηση του ονόματος "Δήμος Σαμίων"


"Σάμιοι είμαστε όλοι οι Σαμιώτες" απαντά ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης στα σενάρια που θέλουν τον Δήμο Ανατολικής Σάμου να προτίθεται να μετονομαστεί σε "Δήμος Σαμίων". Το θέμα, μάλιστα, προγραμματίστηκε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου στις 16 Δεκεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος δυτικής Σάμου τοποθετείται με επίσημη δήλωσή του ως εξής:

"Μπορεί η ονομασία των δύο νέων Δήμων που προέκυψαν από τη διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Σάμου σε Δήμο Ανατολικής Σάμου και Δυτικής να «διχάζει» ή να θυμίζει ίσως παλιές «αντιπαραθέσεις», όμως η όποια αλλαγή του ονόματος του έκαστου Δήμου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μονομερής.

Θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τη μετονομασία των Δήμων, όπου σε αυτή εμπλέκονται πολλοί φορείς, καθώς και αυτός τον οποίο εκπροσωπώ, ο Δήμος Δυτικής Σάμου.

Δεν αρκεί, λοιπόν, μόνο η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Τέλος, επειδή Σάμιοι είμαστε όλοι οι κάτοικοι του νησιού και όχι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Ανατολικής Σάμου, όχι μόνο δεν θα υπάρξει συναίνεση στην οικειοποίηση του ονόματος "Δήμος Σαμίων " αλλά θα υπάρξουν και αντιδράσεις!

Όσον αφορά το θέμα αυτό, καμία δέσμευση δεν υπάρχει από την πλευρά μου, ειδικά για τη συγκεκριμένη ονομασία" αναφέρει ο κ. Λυμπέρης.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com