Στη σύσκεψη παραβρέθηκε επίσης ο Λιμενάρχης, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου, υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς.
Συζητήθηκε το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της παραλιακής που προβλέπεται στο επικείμενο έργο της ανάπλασης, ένα έργο που η μελέτη του είχε εκπονηθεί όταν ο ίδιος ήταν πρύτανης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε ότι η Σάμος μπορεί να απαλλαχτεί από το πλημμυρικό φαινόμενο αρκεί να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει σωστά το δίκτυο των υπονόμων.
Άλλο ένα θέμα είχε να κάνει με τα σχέδια που προβλέπουν θέσεις για τα σκάφη αναψυχής στο λιμάνι Βαθέος και την κατασκευή υποδομών στον εξωτερικό λιμένα για την καλύτερη και ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έθεσαν το θέμα του καθορισμού αιγιαλού και παραλίας καθώς και το αίτημα να μπορούν να προσκομίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά νομιμοποίησης των λιμενικών έργων κατά την διάρκεια της πορείας τους ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους δήλωσε ότι με την φυσική παρουσία ενός εκπροσώπου του Υπουργείου μπορούν να λυθούν άμεσα θέματα που παραμένουν στα συρτάρια του υπουργείου εδώ και μήνες, όπως το θέμα του Λιμένα Φούρνων για το οποίο απαιτούνταν μια υπογραφή ενώ το σχετικό έγγραφο δεν είχε φτάσει στα χέρια του Γενικού Γραμματέα.
Ο δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρόσκλησης από τον κ. Μουτζούρη αλλά δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του σχετικά με την ενημέρωση που έλαβε από τον Γενικό Γραμματέα για το θέμα της χρηματοδότησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, που περνά πλέον στο υπουργείο Εσωτερικών αφού τα λιμάνια του νησιού έχουν περάσει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ online