AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Φεβ 2013

Ερώτηση Κουίκ για τη νομιμότητα λειτουργίας των παιδικών σταθμών της Σάμου


Εξηγήσεις για την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων που προορίζονταν για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σάμου, ζητά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «σύμφωνα με έκθεση Δημοτικού υπαλλήλου που μεταβιβάσθηκε στο Δήμο Σάμου, ο ορισθείς να ασχοληθεί με την οικονομική διαχείριση των Παιδικών Σταθμών Βαθέος-Πυθαγορείου-Καρλοβασίου-Μαραθοκάμπου, διαπίστωσε ότι υπάρχουν οφειλές όλου του έτους 2010, δεν υπάρχουν δικαιολογητικά, δεν έχουν συνταχθεί οι προϋπολογισμοί του 2011 ενώ τα απλήρωτα τιμολόγια για τα τρόφιμα του 2010 ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ».

Στην ίδια αναφερόμενη ως ανωτέρω έκθεση, διαπιστώθηκε ότι στο ταμείο του Δήμου υπάρχουν θεωρημένα χρηματικά εντάλματα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, που στην πλειοψηφία τους αφορούν τον πρώην Δήμο Καρλοβάσου, με τη σφραγίδα «Δεν προσήλθε ο δικαιουχος πέρσι» (2010), δίχως να υπάρχει και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στο ταμείο από τον εν λόγω Δήμο.

«Σε ποια άτομα ή επιχειρήσεις αναφέρονται τα εντάλματα της τάξης των 500.000 ευρώ και γιατί αφού τα εντάλματα ήταν θεωρημένα από το Ελεγκτικό συνέδριο δεν έλαβαν τα χρήματα τους οι δικαιούχοι;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά «τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. για τους παιδικούς σταθμούς αλλά και τα χρηματικά εντάλματα ύψους 500.000 € στον πρώην Δήμο Καρλοβασίου, όπως στον πρώην Δήμο Μαραθοκάμπου».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Τέρενς Κουίκ: