AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Φεβ 2013

Αντίθετη με τη συγχώνευση τμημάτων η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών ώστε μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα να ανατραπεί η απόφαση για συγχώνευση πανεπιστημιακών τμημάτων σε Χίο και Σάμο, όπως προβλέπει το σχέδιο "Αθηνά", ζήτησαν ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπεύθυνος για τα ακαδημαϊκά θέματα Νίκος Σουλακέλλης και ο κοσμήτορας Γιώργος Τσαπόγας στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού στο Καρλόβασι της Σάμου.

Για αλλοίωση της Σχολής Θετικών Επιστημών μετά την απορρόφηση του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ) από το Τμήμα Μαθηματικών,  του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο, έκανε λόγω ο Κοσμήτορας  Γιώργος Τσαπόγας ενώ μίλησε για παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς το τμήμα ΣΑΧΜ  είναι ένα από τα δύο στην Ελλάδα που παράγει αναλογιστές.

Ο αντιπρύτανης κ. Σουλακέλλης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βρίσκεται στην κρισιμότερη κατάσταση λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης από το υπουργείο, των οικονομικών προβλημάτων των φοιτητών που πολλές φορές δεν τους επιτρέπουν να  ξεκινήσουν τις σπουδές τους αλλά και λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να διατηρήσει την θέση που κατέχει πανελλαδικά πρόσθεσε ο κ. Σουλακέλλης.

Πηγή: ert.gr