AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Φεβ 2013

Η εκδρομή και η πίτα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σάμου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου η εκδρομή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σάμου, από το χωριό Κοντακαίικα προς τους Μοσχογιάννηδες και το γραφικό εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Θεολόγου. 

Αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, για άλλη μια φορά 30 μέλη του συλλόγου ξεκίνησαν την πεζοπορία για το εκκλησάκι με δυνατή βροχή. Μετά από 2 ώρες και περίπου 9 χιλιόμετρα, βρέθηκαν σε ένα μαγικό τοπίο, περιτριγυρισμένο από ψηλά πεύκα και πλατάνια.


  

 

Στο κελί δίπλα στο εκκλησάκι με το τζάκι αναμμένο και πλούσια εδέσματα, οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου έκοψαν την πίτα του και ευχήθηκαν μια χρονιά γεμάτη υγεία, με πολλές αναβάσεις και εκδρομές. Οι τυχεροί που κέρδισαν τα 4 φλουριά ήταν οι Κρητικός Θοδωρής, Μαριγούλα Τζιβανάκη, Γαζής Αλέξανδρος και Μυλωνάς Αντώνης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος δίπλα στο εκκλησάκι κατασκευάστηκε πριν αρκετά χρόνια με εθελοντική εργασία κατοίκων των Κοντακαιίκων, αλλά και δωρεές. Το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Θεολόγου γιορτάζει δύο φορές το χρόνο. Μία τον Μάιο στις 8 και μία το Σεπτέμβριο στις 26. Και τις δύο φορές ετοιμάζεται η παραδοσιακή γιορτή, το επόμενο σαββατοκύριακο από τις ημερομηνίες αυτές.