AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιουν 2013

Οι φορείς της Σάμου στη διαμαρτυρία για την Υγεία


Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 7/6 στο Νοσοκομείο Σάμου, δήλωσαν σήμερα με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου. Οι τρεις φορείς απευθύνουν κάλεσμα στον σαμιακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση.

Με την ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζει μεταξύ άλλων τη δημόσια και δωρεάν υγεία, ζητά τον επαρκή εξοπλισμό και στελέχωση των μονάδων υγείας στο Νομό Σάμου και επίσης να μη γίνει συγχώνευση των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου αναφέρει τα εξής:

"Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
και όχι εμπόρευμα με σκοπό το κέρδος!!!

Θα πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Θα πρέπει να παρέχεται σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους και να είναι υψηλού και σύγχρονου επιπέδου. Πολύ περισσότερο σήμερα με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας με στόχο το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτή η πολιτική είναι που έχει δημιουργήσει μύρια προβλήματα στην λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού μας, των αγροτικών ιατρείων και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, μη καλύπτοντας όχι τις ανάγκες του σήμερα αλλά ούτε και του χθες.

Αυτή η πολιτική είναι που έχει κάνει την αρρώστια και τον πόνο εμπόρευμα. Που κόβει ή συγχωνεύει Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Που κόβει ή συγχωνεύει τμήματα, κλινικές και κρεβάτια. Που κόβει εξετάσεις και φάρμακα από τα ταμεία, ώστε αφού αναγκαστούμε να τα πληρώσουμε από την τσέπη μας να μεγαλώσουμε τα κέρδη των ιδιωτών. Που στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν σε πολλές των περιπτώσεων ακόμα και απλά υλικά όπως γάζες ή βαμβάκι ή ακόμη και οξυγόνο όπως συνέβη πριν λίγες μέρες. Που 300 μέρες τον χρόνο για παράδειγμα δεν λειτουργεί ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ και αναγκάζεται ο καθένας να πληρώνει σε ιδιώτη….Που…Που…

Όσο δεν αναδεικνύεται η αιτία του προβλήματος και αυτή η πολιτική δεν βρίσκει αντίσταση και δεν αντιμετωπίζεται, τα προβλήματά μας δεν θα έχουν τελειωμό και συνεχώς θα πληθαίνουν.  Μπορούμε να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Εργαζόμενοι και άνεργοι, μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε συμμαχία, έχουμε την δύναμη στα χέρια μας, όχι μόνο να τους σταματήσουμε αλλά να πάρουμε πίσω όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν λεηλατήσει. Να  διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο βάση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με αξιοποίηση των κατακτήσεων της επιστήμης και της τεχνολογίας υπέρ του λαού, με στόχο να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Όλοι εμείς, οι παραγωγοί του πλούτου, έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε όσα οι ίδιοι παράγουμε με τα χέρια και το μυαλό μας και τώρα τα καρπώνεται το κεφάλαιο.

Ας κάνουμε τώρα ένα βήμα δίνοντας δυναμικό παρών την Παρασκευή 7 του Ιούνη και ώρα 10.00΄ το πρωί στο προαύλιο του Νοσοκομείου και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ με το διεκδικητικό πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΓΙΑ ΕΠΑΡΚΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Α.Μ.Ε.Α.
ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ".


Η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου ζητά και αυτή την καθιέρωση ενός δωρεάν, αποκλειστικά Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την επάρκεια προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού τις μονάδες υγείας της Σάμου υποδομών και επίσης την πρόσβαση όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Πόλης Σάμου αναφέρει τα εξής:

"ΚΑΛΕΣΜΑ

Η τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας
Οι επικίνδυνες ελλείψεις προσωπικού, υλικού φαρμάκων στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοια
Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση
Η γνωστή τακτική απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και η εμπορευματοποίηση της υγείας

ΖΗΤΟΥΝ  ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Μόνο η δυναμική μας απόφαση να απαιτήσουμε το δικαίωμά μας στην υγεία, θα τους αναγκάσει να μην συνεχίσουν την καταστροφή.
Θα τους επιβάλλει να κάνουν βήματα πίσω.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Δωρεάν αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας
Επάρκεια προσωπικού, υποδομών, υλικών, φαρμάκων, για όλες τις δομές υγείας – πρόνοιας
Πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας όλων χωρίς εξαιρέσεις.

Η Λαϊκή Επιτροπή έχει ασχοληθεί πολλές φορές με ζητήματα υγείας και λειτουργεί η Ομάδα Αλληλεγγύης για την υγεία του Λαού, για να μην μείνει κανένας αβοήθητος, αγωνιά, και απευθύνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Να δώσουμε το παρόν στην Πανελλαδική Απεργία των Υγειονομικών την Παρασκευή 7 Ιούνη και ώρα 10 π.μ. στο Νοσοκομείο Σάμου.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΕΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 π.μ.".



Και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει τα αιτήματά του για την Υγεία και παράλληλα καλεί τον σαμιώτικο λαό στην υγειονομική πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση της Παρασκευής.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει ως εξής:

"Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καταγγέλλει την εφαρμοζόμενη πολιτική της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, παραδίδοντάς την στις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο. Εδώ και πολύ καιρό ζούμε την ισοπέδωσή της αφού οι μονάδες Υγείας πανελλαδικά, αλλά και στον τόπο μας αδυνατούν να λειτουργήσουν, λόγω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και των τραγικών ελλείψεων σε υγειονομικό υλικό, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Παλεύουμε:
 

  • Για την ανατροπή της αντιλαϊκής ανθυγιεινής πολιτικής.
  • Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
  • Να καταργηθεί τώρα κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Καμιά μονήρης ειδικότητα στις μονάδες Υγείας του νησιού μας.
  • Άμεση πρόσληψη ιατρικών ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες και δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία της Σάμου και της Ικαρίας.
  • Προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ώστε τα νοσοκομεία να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του Σαμιώτικου, Ικαριώτικου και Φουρνιώτικου λαού.
  • Στελέχωση όλων των περιφερειακών ιατρείων με μόνιμου γιατρούς, Γενικής Ιατρικής και με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Άμεση στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β. ώστε να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα σε Σάμο και Ικαρία.
  • Να στελεχωθούν τώρα τα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • Να χρηματοδοτηθούν άμεσα και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα δημόσια νοσοκομεία.
  • Να μη συγχωνευθεί το Νοσοκομείο της Ικαρίας με αυτό της Σάμου.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ωράρια για όλους του υγειονομικού υπαλλήλους.
  • Άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Σάμου.
Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη του Νομαρχιακού τμήματος να πάρουν θέση για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της κοινωνικής ασφάλισης. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένας άνεργος – ανασφάλιστος – μετανάστης χωρίς εξέταση και χωρίς φάρμακα.
 

Συνάδελφοι, η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Έρχεται καταιγίδα κι εμείς μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό να συμμετέχει στην πανυγειονομική πανελλαδική απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Παρασκευή 7 Ιουνίου".