AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουν 2013

Στη Σάμο από σήμερα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-215


Στο αεροδρόμιο της Σάμου "Αρίσταρχος ο Σάμιος" βρίσκονται από σήμερα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου CL-215.

Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην Σάμο καθ' όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και θα καλύπτουν όλη τη περιοχή του Αιγαίου σε περίπτωση πυρκαγιάς, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια στις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσία,ς όπως κάνουν επι σειρά ετών.

Τα CL-215 έχουν δυνατότητα προσθαλάσσωσης σε λίμνες ή θάλασσα με σκοπό την πλήρωση των δεξαμενών τους με νερό. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιβραδυντικό υγρό.

Έχουν τη δυνατότητα λήψης 5000 λίτρων νερού σε δώδεκα δευτερόλεπτα. Φέρουν δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Μια σχετικά άγνωστη πτυχή του επιχειρησιακού έργου των αεροσκεφών αυτών είναι η έρευνα και η διάσωση. Μπορούν να προσθαλασσωθούν και να περισυλλέξουν ναυαγούς με τη βοήθεια λέμβου που μεταφέρεται στην άτρακτο. Μέχρι την εμφάνιση του ελικοπτέρου αυτός ήταν ο μόνος τρόπος διάσωσης από αέρος, αποστολή που αναλάμβαναν στο παρελθόν οι αεράκατοι.

Σε περίπτωση ή υπόνοια πυρκαγιάς τα τηλέφωνα άμεσης δράσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι τα 199 και 2273022199.

Πηγή: Ikariaki.gr