AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Μαΐ 2014

Πανηγύρι του Αγίου Μακαρίου στους Μύλους Σάμου στις 15-16/5


Το διήμερο 15-16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στους Μύλους της Σάμου η πανσαμιακή αρχιερατική πανήγυρη του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσεβίου.

Την Πέμπτη 15 Μαΐου θα ψαλεί στις 7 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ιερό ενοριακό ναό του Αγίου Χαραλάμπους Μύλων, όπου φυλάσσεται η εφέστια θαυματουργή και λιτανευόμενη στην πανήγυρη εικόνα του Αγίου. Πρόκειται για την πρόσφατα συντηρηθείσα φορητή εικόνα, η οποία συγκαταλέγεται στις παλαιότερες εικόνες του Αγίου, αφού το ασημένιο πουκάμισό της φέρει χρονολογία 1822.

Την Παρασκευή 16 Μαΐου, ημέρα του πανηγυρικού εορτασμού της μνήμης του Αγίου, θα ψαλεί στις 7 π.μ. ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του κ. Ευσεβίου.

Θα επακολουθήσει η λιτάνευση της θαυματουργής ιερής εικόνας του Αγίου και θα διανεμηθεί κατόπιν το παραδοσιακό εορταστικό φαγητό "κισκέκι", ακολουθώντας πιστά τα πατροπαράδοτα σαμιακά έθιμα στις πανηγύρεις των εορταζόμενων Αγίων.