AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2014

Ο τουρισμός επί τάπητος


"Ο τουρισμός έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι και η Σάμος πρέπει να προχωρήσει σε αυτή τη νέα Ελλάδα" δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρέθηκε για λίγες ώρες στο νησί, αποδεχόμενη την πρόσκληση της υποψήφιας για την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου.

Η κ. Κεφαλογιάννη συμμετείχε αρχικά σε σύντομη σύσκεψη στο Επιμελητήριο, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Στη συνέχεια, η Υπουργός παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο Οίνου, στην οποία ήταν ομιλήτρια μαζί με την κ. Καλογήρου.

Μετά από την προβολή ενός τετράλεπτου βίντεο του Υπουργείου με τίτλο "Αιώνιο ταξίδι ελληνικού τουρισμού", η υποψήφια Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην καλή δουλειά της υπουργού, που, όπως είπε, έφερε καρπούς επιτυχίας στον τομέα του τουρισμού και τους οποίους θα πρέπει να γευτεί και η Σάμος.

Η κ. Καλογήρου αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο σχέδιο της Περιφέρειας για τον τουρισμό, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή της για την ίδρυση γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στη Σάμο.

"Είναι λάθος να θεωρούν κάποιοι διακοσμητικό τον ρόλο του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο", τόνισε η κ. Καλογήρου και σημείωσε :

"Για την ανάπτυξη του τουρισμού χρειάζονται βούληση, σχέδιο, οργάνωση. Χρειάζονται άνθρωποι ικανοί, δυναμικοί, δραστήριοι, αποτελεσματικοί.

Χρειάζεται συντονισμός από μια νέα εκπροσώπηση. Πρώτα από όλα όμως χρειάζεται η συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου
".

Εντυπωσιασμένη από τη φιλοξενία των Σαμιωτών, αλλά και γοητευμένη από τις ομορφιές του νησιού, δήλωσε από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη. Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα δύο τρίπτυχα καινοτομία-εξωστρέφεια-επιχειρηματικότητα και τουρισμός-πολιτισμός-φυσικό περιβάλλον, που θεωρεί βασικούς άξονες για να υπάρξει ένας ισχυρός αναπτυξιακός πυλώνας.

"Η Σάμος θέλουμε να αποτελέσει το επίκεντρο του τουρισμού. Διαθέτει καλό ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να αξιοποιήσει. Εδώ σμίγει η Ανατολή με το Αιγαίο. Πρέπει όλοι μαζί να βελτιώσουμε τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες, ώστε να γίνουν συνδετικός κρίκος στην περιφέρεια", ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη και τόνισε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου θα εφαρμοστεί για τρίτη φορά, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και τρίτη πύλη εισόδου, στο Καρλόβασι της Σάμου.
"Η Σάμος είναι ιδανικό μέρος για να αναπτύξει όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού γιατί αποτελεί έναν ολοκληρωμένο προορισμό", είπε η υπουργός, η οποία δέχτηκε ένα καλάθι με σαμιώτικά προϊόντα, ένα μπουκέτο από ορχιδέες και γεύτηκε το γλυκό σαμιώτικο κρασί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη της κ. Κεφαλογιάννη στη Σάμο: