AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2014

Η "Δράση" για το ακτοπλοϊκό


Θέση απέναντι στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες το νησί πήρε ο συνδυασμός "Δράση Ενότητα Προοπτική για μια καλύτερη Σάμο", του σημερινού Δημάρχου και εκ νέου διεκδικητή του χρίσματος, Στέλιου Θάνου.

Όπως αναφέρει, "οι Σαμιώτες ζούμε για άλλη μια φορά την σκληρή πραγματικότητα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού, με την NEL LINES να αδυνατεί να καλύψει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Η οριστική λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα των νησιών μας δεν είναι οι πλούσιες παροχές προς τους εφοπλιστές από το κράτος και οι διάφοροι μεσάζοντες εταιρειών που ζητούν μικρότερο ΦΠΑ για τους φίλους τους στις ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά όχι π.χ. για τις τουριστικές επιχειρήσεις και τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών μας.

Το πρόβλημα της ακτοπλοϊας απαιτεί μια καθαρή θεσμική λύση προς όφελος των κοινωνιών των νησιών μας, με έναν εθνικό φορέα διαχείρισης και έξω και μακριά από εφοπλιστικά και άλλα συμφέροντα.

Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας μας και όχι μιας μικρής ομάδας ευκαιριακών φίλων και οικονομικών συμμάχων
", σημειώνει η "Δράση".