AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιουν 2015

Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών: "Η κάθαρση ξεκίνησε από το Δημοτικό Συμβούλιο"


Την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου και μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου Νίκου Ελένη σχολιάζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Σίμο, "η ΑΚΙΣ, πιστή στο καθήκον της, δεν δίστασε για ούτε μία στιγμή να συγκρουσθεί με τους οικονομικούς και κομματικούς παράγοντες της τοπικής μας κοινωνίας, προκειμένου να αναδείξει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και μέσω αυτών να μπορέσει να ξεκολλήσει τη Σάμο από το λήθαργο που την έχουν ρίξει οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Στον δύσκολο αυτόν αγώνα ανέδειξε αρκετά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν και η παράνομη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένεκα του ασυμβιβάστου που είχαν αρκετοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο Ελένης Νικόλαος, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι γραπτές καταγγελίες της ΑΚΙΣ από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου ΔΣ έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού ανάγκασαν τον δημοτικό σύμβουλο Ελένη Νικόλαο να παραιτηθεί. Κατά παράβαση του νόμου και με την ανοχή του Δημάρχου Σάμου, ο μεγαλοεπιχειρηματίας και χρόνια ασχολούμενος με τα κοινά, μέσα από τις θέσεις που του είχαν προσφέρει οι κομματικοί μηχανισμοί του παρελθόντος, εξαπάτησε προς ίδιον όφελος την κοινή γνώμη, κατέχοντας ταυτόχρονα δύο ασυμβίβαστες ιδιότητες, αυτή του δημοτικού συμβούλου και αυτή του εργολάβου μεγάλου δημοτικού έργου.

Τελικά, επικράτησε η νομιμότητα και ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ, Ελένης Νικόλαος, κάτω από τις πιέσεις των καταγγελιών μας σε πολιτικό αλλά και σε νομικό επίπεδο, προτίμησε την παραίτηση από τον πολιτικό και κοινωνικό διασυρμό.

Η παραίτηση φυσικά του κ. Ελένη σε καμιά περίπτωση δεν θα παραγράψει το αδίκημα της εξαπάτησης του σαμιακού λαού, αλλά ούτε και τις ευθύνες όλων αυτών που συντέλεσαν και ανέχθηκαν αυτή την εξαπάτηση, για εννέα και πλέον μήνες.

Η ΑΚΙΣ υπόσχεται στο σαμιακό λαό ότι θα συνεχίσει να μάχεται στον ίδιο ρυθμό για την επίτευξη μίας χρηστής δημοτικής διοίκησης, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου μέσα από τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας
".

Υπενθυμίζεται ότι απόψε, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού θα εκλέξει τον αντικαταστάτη του κ. Ελένη στην αντιπροεδρία του συμβουλίου. Τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, Μανώλης Ματθαίου.