AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιουν 2015

Ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγούνται στη Σάμο και γράφουν τις εντυπώσεις τους

Φωτογραφία που τράβηξε στην σπηλιά του Πυθαγόρα η Ολλανδή δημοσιογράφος Jessica de Korte

Πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων-διαμορφωτών γνώμης βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνεργασία με τα αρμόδια γραφεία του ΕΟΤ, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προβολής των νησιών του Νομού στις χώρες του εξωτερικού. Ήδη τη Σάμο επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι από την Ολλανδία και την Αυστρία, που φιλοξενήθηκαν με τη συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων.

Πιο αναλυτικά, η Ολλανδή δημοσιογράφος Jessica de Korte επισκέφθηκε το νησί (15-22 Μαΐου) για τις ανάγκες δύο ρεπορτάζ για λογαριασμό δημοφιλών περιοδικών της χώρας της. Στο περιοδικό "Zin" θα προβληθούν οι φυσικές ομορφιές και τα πλέον αξιόλογα σημεία της Σάμου ενώ θα γίνει αναφορά και στα τοπικά προϊόντα.

Στο περιοδικό δραστηριοτήτων "Bergen Magazine" η δημοσιογράφος θα παρουσιάσει τις εντυπώσεις της κατά τη διαδρομή Κοσμαδαίοι-Κέρκης και για την επίσκεψή της στη Σπηλιά του Πυθαγόρα, δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια του Γιώργου Ματθαίου ("Samos Outdoors").

Η ρεπόρτερ θα μεταφέρει και τις εμπειρίες της από την ιππασία μέχρι τη Μικρή Λάκκα, συνοδεία της Ανδριανής Γεωργίου ("Ράντσο του Πανούρη").

Τα εν λόγω ρεπορτάζ θα δημοσιευτούν τον Δεκέμβριο του 2015.

Προβολή της Σάμου και στην Αυστρία

Στο μεταξύ, σε Σάμο και Ικαρία βρέθηκαν πρόσφατα (4-11 Ιουνίου) ο Αυστριακός δημοσιογράφος Martin Swoboda και η φωτογράφος Karin Zenaty, με σκοπό την επιμέλεια αφιερώματος για τα δύο νησιά, με τη συλλογή στοιχείων και εντυπώσεων, καθώς και με αναφορές στο κρασί και τα οινοποιεία τους.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αρθρογραφεί στο περιοδικό "On Rail", το μεγαλύτερο σε αναγνωσιμότητα τουριστικό περιοδικό της Αυστρίας. Συγκαταλέγεται δε στους καλύτερους αρθρογράφους του είδους, ιδιαίτερα για ελληνικούς προορισμούς.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η φιλοξενία τούρκικου τηλεοπτικού συνεργείου και Ιταλών δημοσιογράφων.

Η επιμέλεια και οργάνωση της φιλοξενίας των ξένων δημοσιογράφων υλοποιείται  από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Υποστήριξη στην έρευνα των Αυστριακων δημοσιογράφων για την προβολή των νησιών μας παρείχε και ο Δήμος Σάμου με φιλοξενία, πληροφορίες και επαφές.

Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα της Jessica de Korte στο Facebook